17 °C Budapest

Buli a jegybankban: holnap éjjel vetélkedők és zenés programok

Pénzcentrum
2009. június 19. 11:12

A Múzeumok Éjszakáján, 2009. június 20-án a Magyar Nemzeti Bank is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A jegybank este 6-tól hajnal 2-ig tartó nyitva tartással, változatos kulturális programokkal, interaktív játékokkal és különleges Szent Iván-éji hangulattal várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

A Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontja 2009. június 20-án 18:00 és 2:00 között várja vendégeit az országos rendezvénysorozat keretében.

Ezen az éjszakán a Róth Miksa által tervezett ólomüvegablakok különleges díszkivilágítást kapnak. A látogatók részt vehetnek a Nagy Szentivánéji Kincsvadászaton, bejárhatják a gyönyörű épületet, az elnöki szobát, a Kis- és Nagytanácstermet, a Látogatóközpontot, és kutathatják az MNB kincsét. A kincsvadászaton résztvevőket a jegybank munkatársai segítik abban, hogy helyes választ adjanak az épület különlegességeiről ill. a bank tevékenységeiről feltett kérdésekre.

A monetáris kérdésekben jártas látogatók kipróbálhatják magukat az alapkamatról döntő testület tagjaként, és óránként elnyerhetik a megtisztelő Kamatkirály címet, feltéve, ha jól irányítják a virtuális Monetáris Tanácsot. A Kamatkirály játék on-line változata elérhető a Látogatóközpont honlapján. http://www.mnb.hu/engine.aspx?page=lk_jatekok

Az est során az érdeklődők olyan érdekes feladatokban is próbára tehetik ügyességüket, mint az aranyrúdemelés, fabatkanyomtatás, testsúly pénzre "váltása" illetve érmeverés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rendezvény további különlegessége az egyetlen éjszakára megnyíló bankjegybiztonsági elemeket bemutató tárlat: Szent Iván éjjelén bárki megnézheti, hogyan tárulnak fel a kizárólag UV-fényben látható bankjegy-biztonsági elemek rejtélyei.

Az est hangulatát a Budapest Bár éjféli zenei műsora fokozza.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 24. 15:31
Mindössze egy héttel azután, hogy a Paramount bejelentette a Skyshowtime hirdetéssel támogatott csom...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Bankmonitor  |  2024. május 24. 09:09
Mind nagyobb lakáshiteleket vesznek fel a magyarok, az átlagos hitelösszeg 2024. februárban már elér...
Holdblog  |  2024. május 24. 08:00
Brutális büntetővámmal igyekszik védeni Amerika a saját autópiacát, de a kínaiak olyan járművekkel é...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm