19 °C Budapest

Buli a jegybankban: holnap éjjel vetélkedők és zenés programok

Pénzcentrum
2009. június 19. 11:12

A Múzeumok Éjszakáján, 2009. június 20-án a Magyar Nemzeti Bank is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A jegybank este 6-tól hajnal 2-ig tartó nyitva tartással, változatos kulturális programokkal, interaktív játékokkal és különleges Szent Iván-éji hangulattal várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

A Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontja 2009. június 20-án 18:00 és 2:00 között várja vendégeit az országos rendezvénysorozat keretében.

Ezen az éjszakán a Róth Miksa által tervezett ólomüvegablakok különleges díszkivilágítást kapnak. A látogatók részt vehetnek a Nagy Szentivánéji Kincsvadászaton, bejárhatják a gyönyörű épületet, az elnöki szobát, a Kis- és Nagytanácstermet, a Látogatóközpontot, és kutathatják az MNB kincsét. A kincsvadászaton résztvevőket a jegybank munkatársai segítik abban, hogy helyes választ adjanak az épület különlegességeiről ill. a bank tevékenységeiről feltett kérdésekre.

A monetáris kérdésekben jártas látogatók kipróbálhatják magukat az alapkamatról döntő testület tagjaként, és óránként elnyerhetik a megtisztelő Kamatkirály címet, feltéve, ha jól irányítják a virtuális Monetáris Tanácsot. A Kamatkirály játék on-line változata elérhető a Látogatóközpont honlapján. http://www.mnb.hu/engine.aspx?page=lk_jatekok

Az est során az érdeklődők olyan érdekes feladatokban is próbára tehetik ügyességüket, mint az aranyrúdemelés, fabatkanyomtatás, testsúly pénzre "váltása" illetve érmeverés.

A rendezvény további különlegessége az egyetlen éjszakára megnyíló bankjegybiztonsági elemeket bemutató tárlat: Szent Iván éjjelén bárki megnézheti, hogyan tárulnak fel a kizárólag UV-fényben látható bankjegy-biztonsági elemek rejtélyei.

Az est hangulatát a Budapest Bár éjféli zenei műsora fokozza.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?