5 °C Budapest

Se szocpol, se gyed: sok kilátástalan elhagyná ezt az országot

2009. május 3. 12:02

Nemrégiben a bankoknál többszörösére nőtt, nő az állami támogatások és a támogatott hitelek iránti igény. A bankok épp ezért arra számítanak, hogy a támogatott hitelek megszűnését követően valószínűleg az ügyfelek túlnyomó része deviza alapú hitelt fog igényelni, mivel az tisztán piaci feltételekkel igényelhető, a piaci kamatozású forint alapú hitelek ugyanis nagyon drágák.

Az ingatlanmagazin.com által feltett kérdésre, melyben azt kérdezték, hogy kit, hogyan érinti a szocpol, valamint a kamattámogatásos hitelkonstrukciók várható eltörlése, több mint kétezren válaszoltak. A válaszadóknak csupán 0,78 %-a igazolta a bankok elképzelését. A túlnyomó többség, azaz 41,71 % azt vallja, hogy a Bajnai-kormány intézkedéseinek hatására azon gondolkodik, hogy elhagyja az országot.

Forrás: ingaltanmagazin.com

Feltételezhetően - amennyiben két választ is be lehetett volna jelölni -, akkor ezek a szavazók abba a csoportba is bekerültek volna, akik úgy gondolják, hogy állami kedvezmények nélkül soha nem jutnak lakáshoz. Ezt a választ egyébként nekünk a válaszadók majdnem 13 %-a jelölte be.

Tovább a teljes cikkre...

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?