26 °C Budapest

Se szocpol, se gyed: sok kilátástalan elhagyná ezt az országot

2009. május 3. 12:02

Nemrégiben a bankoknál többszörösére nőtt, nő az állami támogatások és a támogatott hitelek iránti igény. A bankok épp ezért arra számítanak, hogy a támogatott hitelek megszűnését követően valószínűleg az ügyfelek túlnyomó része deviza alapú hitelt fog igényelni, mivel az tisztán piaci feltételekkel igényelhető, a piaci kamatozású forint alapú hitelek ugyanis nagyon drágák.

Az ingatlanmagazin.com által feltett kérdésre, melyben azt kérdezték, hogy kit, hogyan érinti a szocpol, valamint a kamattámogatásos hitelkonstrukciók várható eltörlése, több mint kétezren válaszoltak. A válaszadóknak csupán 0,78 %-a igazolta a bankok elképzelését. A túlnyomó többség, azaz 41,71 % azt vallja, hogy a Bajnai-kormány intézkedéseinek hatására azon gondolkodik, hogy elhagyja az országot.

Forrás: ingaltanmagazin.com

Feltételezhetően - amennyiben két választ is be lehetett volna jelölni -, akkor ezek a szavazók abba a csoportba is bekerültek volna, akik úgy gondolják, hogy állami kedvezmények nélkül soha nem jutnak lakáshoz. Ezt a választ egyébként nekünk a válaszadók majdnem 13 %-a jelölte be.

Tovább a teljes cikkre...

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem