17 °C Budapest

Csak a rászorulók nem jutottak ingyen üdülési csekkekhez

2009. április 16. 10:15

Tegnap volt az utolsó nap, hogy rászorultsági alapon lehetett üdülési csekket kérelmezni, Az érintettek szerint a szabályok változatlansága miatt csak azok nem jutottak támogatáshoz, akiknek a legnagyobb szüksége lett volna rá.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) minden évben támogatást kínál a kedvezményes belföldi pihenésre. Ebben az évben az alapítvány honlapja szerint két és fél milliárd forint összegű üdülési csekkre pályázhattak az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők, a legalább két gyermeket nevelő munkavállalók és a szakiskolai tanulók. Az érintettek azonban sérelmezik azokat a feltételeket, melyek miatt egy sor rászoruló kiesik a támogathatósági körből.

Idén azok a családok juthatnak 40 ezer forintnyi üdülési csekkhez 15 ezer forint önrész befizetése mellett, ahol a kérelmező nem keres többet havi bruttó 100 ezer forintnál és legalább két kiskorút tart el. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagjai viszont sérelmezik, hogy eleve nem pályázhatott, aki gyesen, vagy gyeden van, illetve rendszeresen táppénzt, illetve szociális járadékot kap, sőt az sem, akit tavaly támogatott az MNÜA. A kiírás életszerűtlensége miatt a nagyjából 140 ezer nagycsaládnak csupán egy szűk, néhány ezres rétege juthat támogatáshoz.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45