20 °C Budapest

Tarolt az OTP, de nála is van jobb

2009. március 25. 05:40

Kedden adták át az elismeréseket a Legjobb Lakossági Internetbank 2008 felmérés díjazottjainak. Az eseményen díjazták 2008 legjobb banki honlapját, és átadtak egy szakmai életműdíjat is, a közönségdíjas internetbankot pedig több mint 13 ezer szavazat alapján hirdették ki. A tanulmányt a felmérés alapján a Privátbankár.hu készítette.

Ahogy az a díjátadón elhangzott, a jelenlegi pénzügyi szektornak manapság nincs sok oka a dicsekvésre, de a hazai internetbankok története látványos sikertörténet. A netbankok nagyobb problémák nélkül fejlődtek az elmúlt mintegy tíz évben, nagyjából a legfejlettebb pénzügyi piacokkal párhuzamosan.

Az internetbankok töretlen fejlődése nagyban hozzájárult a hazai internetes kultúra előrehaladásához, ugyanakkor a fejlődés az internethasználat széleskörű elterjedésével vált igazán érezhetővé.

A kétmillió magyar netbanki ügyfél a szakemberek szerint egyrészt jelentős eredménynek számít, ugyanakkor azt is jelnti, hogy további 5-6 millió potenciális  kellene számolni. Az elektronikus banki szolgáltatások kiemelkedő jelentőségét jól jelzi, hogy a banki vezetők becslése szerint ma már átlagban a tranzakciók kevesebb mint ötöde zajlik a bankfiókokban.

A felmérés során 9 lakossági bankot vizsgáltak, amelyeket az ügyfélszám és a mérlegfőösszeg alapján választottak ki.

 


Meglepő, de a legtöbben a legtöbb ügyféllel rendelkező bankra szavaztak

A Közönségdíjas Internetbank 2008 díjat egy négy héten át tartó internetes szavazás eredménye alapján ítélték oda. Több mint 15 ezren töltötték ki a kérdőívet, a díj odaítélésekor ezek közül a szervezők 13.400 érvényes szavazatot vettek figyelembe.

 


A kérdőívet is kitöltő netezők válaszai alapján elmondható, hogy a felhasználók túlnyomó többsége biztonságosnak tartja az internetbanki szolgáltatásokat, és elégedett a bankok által nyújtott támogatással, problémakezelési szolgáltatással. A közönségnek ez a megállapítása egybecseng az internetbanki üzletági vezetők értékelésével és a szakmai szempontok alapján történt összehasonlító vizsgálat eredményével is.


Honlapban első az UniCredit

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Legjobb Banki Honlap 2008 díjat egy olyan szempontrendszer alapján ítélték oda, melyet grafikusok és internetbanki szakemberek segítségével állítottak össze. Négy alapvető szempontot vizsgáltak: az értékesítési támogatást, az ügyféltámogatást, a bizalomépítést és annak megtartását, valamint a vállalati kommunikációt.


A királykategóriában legyőzték Csányiékat

A kimondva- kimondatlanul legfontosabb kategóriában, a Legjobb Lakossági Internetbank 2008 díj esetében 7 szolgáltatáscsoportot jártak körül: a számlainformációval, az átutalásokkal, a betétműveletekkel, a befektetések kezelésével, a bankkártyákkal, a hitelekkel kapcsolatos szolgáltatások minősége mellett az extra szolgáltatások témakörét pontozták, és természetesen vizsgálták a biztonsági szempontokat is. Az értékelés során adott részpontszámok összegzéséből alakult ki a díjazás alapjául szolgáló sorrend.


A kérdőíves felmérésben arra kérték a 9 internetbanki üzletágvezetőt, hogy értékeljék saját bankjuk és versenytársaik internetbanki szolgáltatását. Az ő értékelésükben és a szempontrendszere alapján kialakult sorrendben az első három helyezett teljesen egyezik.


Az életműdíjat - merthogy a hazai netbank kultúra már erre is megérett- Braun Péternek ítélték. Az indoklás szerint az OTP Bank elnök-vezérigazgatói főtanácsadójának rendkívül sokat köszönhet a szakma, tevékenységének komoly szerepe van abban, hogy az internetbanki üzletág igazi sikerágazattá vált Magyarországon.

 

Braun Péter (Fotó: OTP Bank)

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 15:58
A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Energiaügyi Minisztérium közleménye alapján kiderült, hogy mely...
MEDIA1  |  2024. április 12. 12:47
Hann Endre jó hírnévhez való jogának megsértése miatt perelte az ElkXrtuk című kurzusfilm gyártóját....
Holdblog  |  2024. április 12. 11:40
HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin,...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm