3 °C Budapest

Tarolt az OTP, de nála is van jobb

2009. március 25. 05:40

Kedden adták át az elismeréseket a Legjobb Lakossági Internetbank 2008 felmérés díjazottjainak. Az eseményen díjazták 2008 legjobb banki honlapját, és átadtak egy szakmai életműdíjat is, a közönségdíjas internetbankot pedig több mint 13 ezer szavazat alapján hirdették ki. A tanulmányt a felmérés alapján a Privátbankár.hu készítette.

Ahogy az a díjátadón elhangzott, a jelenlegi pénzügyi szektornak manapság nincs sok oka a dicsekvésre, de a hazai internetbankok története látványos sikertörténet. A netbankok nagyobb problémák nélkül fejlődtek az elmúlt mintegy tíz évben, nagyjából a legfejlettebb pénzügyi piacokkal párhuzamosan.

Az internetbankok töretlen fejlődése nagyban hozzájárult a hazai internetes kultúra előrehaladásához, ugyanakkor a fejlődés az internethasználat széleskörű elterjedésével vált igazán érezhetővé.

A kétmillió magyar netbanki ügyfél a szakemberek szerint egyrészt jelentős eredménynek számít, ugyanakkor azt is jelnti, hogy további 5-6 millió potenciális  kellene számolni. Az elektronikus banki szolgáltatások kiemelkedő jelentőségét jól jelzi, hogy a banki vezetők becslése szerint ma már átlagban a tranzakciók kevesebb mint ötöde zajlik a bankfiókokban.

A felmérés során 9 lakossági bankot vizsgáltak, amelyeket az ügyfélszám és a mérlegfőösszeg alapján választottak ki.

 


Meglepő, de a legtöbben a legtöbb ügyféllel rendelkező bankra szavaztak

A Közönségdíjas Internetbank 2008 díjat egy négy héten át tartó internetes szavazás eredménye alapján ítélték oda. Több mint 15 ezren töltötték ki a kérdőívet, a díj odaítélésekor ezek közül a szervezők 13.400 érvényes szavazatot vettek figyelembe.

 


A kérdőívet is kitöltő netezők válaszai alapján elmondható, hogy a felhasználók túlnyomó többsége biztonságosnak tartja az internetbanki szolgáltatásokat, és elégedett a bankok által nyújtott támogatással, problémakezelési szolgáltatással. A közönségnek ez a megállapítása egybecseng az internetbanki üzletági vezetők értékelésével és a szakmai szempontok alapján történt összehasonlító vizsgálat eredményével is.


Honlapban első az UniCredit

A Legjobb Banki Honlap 2008 díjat egy olyan szempontrendszer alapján ítélték oda, melyet grafikusok és internetbanki szakemberek segítségével állítottak össze. Négy alapvető szempontot vizsgáltak: az értékesítési támogatást, az ügyféltámogatást, a bizalomépítést és annak megtartását, valamint a vállalati kommunikációt.


A királykategóriában legyőzték Csányiékat

A kimondva- kimondatlanul legfontosabb kategóriában, a Legjobb Lakossági Internetbank 2008 díj esetében 7 szolgáltatáscsoportot jártak körül: a számlainformációval, az átutalásokkal, a betétműveletekkel, a befektetések kezelésével, a bankkártyákkal, a hitelekkel kapcsolatos szolgáltatások minősége mellett az extra szolgáltatások témakörét pontozták, és természetesen vizsgálták a biztonsági szempontokat is. Az értékelés során adott részpontszámok összegzéséből alakult ki a díjazás alapjául szolgáló sorrend.


A kérdőíves felmérésben arra kérték a 9 internetbanki üzletágvezetőt, hogy értékeljék saját bankjuk és versenytársaik internetbanki szolgáltatását. Az ő értékelésükben és a szempontrendszere alapján kialakult sorrendben az első három helyezett teljesen egyezik.


Az életműdíjat - merthogy a hazai netbank kultúra már erre is megérett- Braun Péternek ítélték. Az indoklás szerint az OTP Bank elnök-vezérigazgatói főtanácsadójának rendkívül sokat köszönhet a szakma, tevékenységének komoly szerepe van abban, hogy az internetbanki üzletág igazi sikerágazattá vált Magyarországon.

 

Braun Péter (Fotó: OTP Bank)

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 30. 05:05
Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő tém...
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
MNB Intézet  |  2022. november 29. 10:14
A tudomány kérdéseinek megválaszolására sok esetben statisztikai módszereket veszünk igénybe. A stat...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?