18 °C Budapest

Hódít a netes bankolás, senki se akar lemaradni

2009. március 24. 09:07

Egyre többen veszik igénybe a bankok szolgáltatásait az interneten, a netezők mintegy 40 százaléka a pénzügyeinek intézésében is ezt a csatornát választja - derül ki a legfrissebb felmérésekből. Az adatok azt mutatják, hogy már az idősek is élnek a kényelmesebb online megoldásokkal, és elsősorban a férfiak és a fővárosiak használják ki ennek lehetőségeit.

A K&H-nál és az UniCreditnél egy év alatt megduplázódott, a Budapest Banknál 50, a CIB-nél 45 százalékkal emelkedett, az MKB-nál pedig másfél év alatt két és félszeresére növekedett az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő lakossági ügyfelek száma - írja a Napi Gazdaság.

Az Allianznál arról számoltak be, hogy egy év alatt egyötödével, a Raiffeisennél pedig havonta 1-2 ezerrel nőtt az elmúlt időszakban az online szolgáltatásokat igénybe vevők száma. Az ügyfélszám növekedése azonban nem árul el mindent, sokkal fontosabb, hogy a "internetbankolók" mennyire aktívak. Márpedig a bankok úgy látják, a tranzakciók fellendülése jóval később következik be.

Az élen a K&H bank halad: a lakossági e-banki szolgáltatások igénybevevőinek körében az egy főre jutó tranzakciószám (átutalás, betétlekötés, mobiltelefon-feltöltés stb.) a magyarországi bankpiacénak több mint másfélszerese náluk a GKI Gazdaságkutató jelentése szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fentieket erősítik meg az NRC Piackutató és a TNS Visitor Media Research legújabb kutatásai, akik arra jutottak: a 18-69 éves internet-felhasználók 85 százaléka rendelkezik folyószámlával, ezek 40 százaléka vesz igénybe online banki szolgáltatást. Meglepő módon az középkorúak és idősebbek is aktívak ebben, ám a nemek közötti eloszlás már egyoldalúbb, a férfiak jóval többen élnek az online lehetőségekkel, a férfiaknak ugyanis közel a fele, a nőknek viszont csak a harmada tartozik ebbe a körbe. Ami a lakóhely szerinti megoszlást illeti, a fővárosiak fele, a megyeszékhelyen élők 44 százaléka és a községben élők harmada rendelkezik elektronikus hozzáféréssel azok körében, akiknek van folyószámlájuk.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 29. 12:21
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a júliusban megkezdett eljárása során jog...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 29. 12:11
Negatív rekord negatív rekord hátán, a 13%-ra emelt magyar alapkamat után ma a 420 forintot is átvit...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 29. 07:59
Hiteligénylés eltt állsz? Bármelyik bankot is választod, a kérelem mellé számos dokumentumot kell be...
Holdblog  |  2022. szeptember 29. 05:00
Az orosz-ukrán konfliktus hetedik hónapjában már nem az a kérdés, hogy Európa recesszióba süllyed-e,...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?