25 °C Budapest

Hódít a netes bankolás, senki se akar lemaradni

2009. március 24. 09:07

Egyre többen veszik igénybe a bankok szolgáltatásait az interneten, a netezők mintegy 40 százaléka a pénzügyeinek intézésében is ezt a csatornát választja - derül ki a legfrissebb felmérésekből. Az adatok azt mutatják, hogy már az idősek is élnek a kényelmesebb online megoldásokkal, és elsősorban a férfiak és a fővárosiak használják ki ennek lehetőségeit.

A K&H-nál és az UniCreditnél egy év alatt megduplázódott, a Budapest Banknál 50, a CIB-nél 45 százalékkal emelkedett, az MKB-nál pedig másfél év alatt két és félszeresére növekedett az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő lakossági ügyfelek száma - írja a Napi Gazdaság.

Az Allianznál arról számoltak be, hogy egy év alatt egyötödével, a Raiffeisennél pedig havonta 1-2 ezerrel nőtt az elmúlt időszakban az online szolgáltatásokat igénybe vevők száma. Az ügyfélszám növekedése azonban nem árul el mindent, sokkal fontosabb, hogy a "internetbankolók" mennyire aktívak. Márpedig a bankok úgy látják, a tranzakciók fellendülése jóval később következik be.

Az élen a K&H bank halad: a lakossági e-banki szolgáltatások igénybevevőinek körében az egy főre jutó tranzakciószám (átutalás, betétlekötés, mobiltelefon-feltöltés stb.) a magyarországi bankpiacénak több mint másfélszerese náluk a GKI Gazdaságkutató jelentése szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fentieket erősítik meg az NRC Piackutató és a TNS Visitor Media Research legújabb kutatásai, akik arra jutottak: a 18-69 éves internet-felhasználók 85 százaléka rendelkezik folyószámlával, ezek 40 százaléka vesz igénybe online banki szolgáltatást. Meglepő módon az középkorúak és idősebbek is aktívak ebben, ám a nemek közötti eloszlás már egyoldalúbb, a férfiak jóval többen élnek az online lehetőségekkel, a férfiaknak ugyanis közel a fele, a nőknek viszont csak a harmada tartozik ebbe a körbe. Ami a lakóhely szerinti megoszlást illeti, a fővárosiak fele, a megyeszékhelyen élők 44 százaléka és a községben élők harmada rendelkezik elektronikus hozzáféréssel azok körében, akiknek van folyószámlájuk.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 15. 13:15
Mennyire leszek képes gazdagodni 2024-ben? nemekre és generációkra bontva végzett ön-bevalláson alap...
Bankmonitor  |  2024. április 15. 12:48
Miért lenne szükségem életbiztosításra? Ha meghalok, mindenem a családé lesz, nekem akkor már nincs...
MEDIA1  |  2024. április 15. 12:18
Közel 15 év után már nem Suba János a Vodafone Magyarország vállalati kommunikációért felelős igazga...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem