19 °C Budapest

Hódít a netes bankolás, senki se akar lemaradni

2009. március 24. 09:07

Egyre többen veszik igénybe a bankok szolgáltatásait az interneten, a netezők mintegy 40 százaléka a pénzügyeinek intézésében is ezt a csatornát választja - derül ki a legfrissebb felmérésekből. Az adatok azt mutatják, hogy már az idősek is élnek a kényelmesebb online megoldásokkal, és elsősorban a férfiak és a fővárosiak használják ki ennek lehetőségeit.

A K&H-nál és az UniCreditnél egy év alatt megduplázódott, a Budapest Banknál 50, a CIB-nél 45 százalékkal emelkedett, az MKB-nál pedig másfél év alatt két és félszeresére növekedett az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő lakossági ügyfelek száma - írja a Napi Gazdaság.

Az Allianznál arról számoltak be, hogy egy év alatt egyötödével, a Raiffeisennél pedig havonta 1-2 ezerrel nőtt az elmúlt időszakban az online szolgáltatásokat igénybe vevők száma. Az ügyfélszám növekedése azonban nem árul el mindent, sokkal fontosabb, hogy a "internetbankolók" mennyire aktívak. Márpedig a bankok úgy látják, a tranzakciók fellendülése jóval később következik be.

Az élen a K&H bank halad: a lakossági e-banki szolgáltatások igénybevevőinek körében az egy főre jutó tranzakciószám (átutalás, betétlekötés, mobiltelefon-feltöltés stb.) a magyarországi bankpiacénak több mint másfélszerese náluk a GKI Gazdaságkutató jelentése szerint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fentieket erősítik meg az NRC Piackutató és a TNS Visitor Media Research legújabb kutatásai, akik arra jutottak: a 18-69 éves internet-felhasználók 85 százaléka rendelkezik folyószámlával, ezek 40 százaléka vesz igénybe online banki szolgáltatást. Meglepő módon az középkorúak és idősebbek is aktívak ebben, ám a nemek közötti eloszlás már egyoldalúbb, a férfiak jóval többen élnek az online lehetőségekkel, a férfiaknak ugyanis közel a fele, a nőknek viszont csak a harmada tartozik ebbe a körbe. Ami a lakóhely szerinti megoszlást illeti, a fővárosiak fele, a megyeszékhelyen élők 44 százaléka és a községben élők harmada rendelkezik elektronikus hozzáféréssel azok körében, akiknek van folyószámlájuk.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55