15 °C Budapest

Hat hónap haladék, aztán jöhet az árverés...

Pénzcentrum
2008. december 2. 14:00

A második legnagyobb angol bank, a Royal Bank of Scotland (RBS) a minap bejelentette, hogy 2009 végéig 6 hónapos haladékot ad a késedelmes törlesztőknek, mielőtt árverése bocsátaná házukat.

Az RBS az egyike annak a három pénzintézetnek, melyben október végéig állami tulajdonszerzés történt, 15 milliárd fontnyi részvényvásárlás formájában, amely a részvények 58 százalékát teszi ki.

A bejelentés előtt több olyan eset is napvilágot látott, ahol az RBS tulajdonában lévő NatWest Bank állítólag ok nélkül mondott fel hitelszerződéseket ügyfeleivel szemben, akiknek mindössze egy értesítőt küldött, hogy 30 napjuk van új hitelkonstrukció után nézni, aztán jön a kényszerértékesítés. A 30 nap azóta lejárt, az érintett ügyfél - a Which? szerint - azonban nem tudta refinanszírozni hitelét, így most a NatWest következő lépésre vár.

Az ígéretek szerint a jövőben nem csak 6 hónap haladékot, de pénzügyi tanácsadást is nyújt majd a bank, hogy a bajba jutott ügyfelek számára ne csak az árverés jelentsen alternatívát. A RBS lakossági üzletágának vezetője szerint minden hitelezőnek hasonló lépéseket kellene tennie, hogy megelőzze az árverési hullámot.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?