Dráguló hitelekkel kell szembenéznünk

Pénzcentrum
2008. július 31. 13:25

Háztartások Júniusban a háztartási szektor forintban denominált hiteleinek átlagos kamatlábai a fogyasztási hitelek esetében mérséklődtek, miközben a lakáshitelek drágultak. A svájci frankban denominált lakáshitelek új szerződéseinek értéke emelkedett - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataiból.

Folyószámla és fogyasztási hitel

A háztartások számára kínált forint folyószámlahitelek átlagos kamatlába az idei év hatodik hónapjában 22,64 százalékot tett ki, azaz nem változott az előző havi értékhez képest. Az euróban denominált folyószámlahiteleknél némileg mérséklődött a kamatláb, így ez 9,82 százalék.

Forintban denominált fogyasztási hitelt 132 bázisponttal kaphatunk olcsóbban júniusban, ami 24,60 százalékos átlagos hitelköltség mutatót jelent. A svájci frankhitelek átlagos hitelköltsége ezzel szemben emelkedett, 11 bázisponttal 19,79 százalékra, hasonlóan az euro fogyasztási hitelekhez ahol az átlagos hitelköltség mutató 80 bázisponttal növekedett, így júniusban 11,13 százalékot tett ki.Lakáscélú hitelek


Forint és svjáci frank lakáshitelt az előző havinál drágábban (64 és 12 bázisponttal) drágábban vehetünk fel. Mindeközben az egyébként elenyésző arányban jelenlévő euro-lakáshitelek átlagos hitelköltség mutatója mérséklődött 41 bázisponttal, így júniusban 7,47 százalékot tett ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Vállalkozások

Folyószámlahitelek

Júniusban a vállalkozások folyószámlahitelei mindkét devizanemben drágultak az előző havi értékhez képest. A forinthitelek átlagos kamatlába 15 bázispontos emelkedés után 10,22 százalékot, az euróhiteleké pedig 11 bázispontos emelkedést követően 5,38 százalékot tett ki az év hatodik hónapjában.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?