Jelentett a Cetelem: idén meglesz a 100 milliárd!

Pénzcentrum
2008. május 21. 12:15

A ma megrendezett sajtótájékoztató keretében Dr. Lendvai János, a Magyar Cetelem Zrt. elnök-vezérigazgatója értékelte a cég 2007-es pénzügyi eredményeit, bemutatta az idei üzleti terveket, tájékoztatta a megjelenteket az új stratégiáról és a bevezetésre kerülő devizahitelekről.

A sajtótájékoztatót Balog Gábor a Magyar Cetelem Zrt. marketing osztályvezetője nyitotta meg, majd rövid köszöntő után átadta a szót a vezérigazgatónak, aki a három fő témakör közül az elmúlt év értékelésével kezdte mondandóját. 2007-ben a hitelkihelyezések megközelítették a 60 milliárd forintot, ezzel közel 8 %-os növekedést ért el a cég. Az idei tervek szerint 17 %-os növekedés mellett el kívánják érni a 70 milliárd forintos új kihelyezést, melyhez optimizmusra adnak okot az első negyedéves eredmények.

Eredmények, szolgáltatások, termékek:

2007-ben az összes magyarországi Tesco hipermarketben elérhetőek a bank áruhitel, hitelkártya és személyi kölcsön termékei, bevezetésre került az AURA társkártya-szolgáltatás és már az interneten keresztül is igényelhető áruhitel. Az új stratégia keretében tovább bővítik termékpalettájukat és az értékesítési csatornákat. Bevezetésre kerül a deviza alapú hitel és a nemzetközi hitelkártya.

Az értékesítési pontok mellett komoly hangsúlyt fektetnek a közvetlen ügyfélmegkeresésekre, a televíziós és a nyomtatott sajtóban történő hirdetésekre, új ajánlatokkal keresik meg meglévő ügyfeleiket és a jövő héten megnyitják Szegeden a következő bankfiókot. Fontosnak tartják a brókerek minél szorosabb bekapcsolása az értékesítési struktúrába.

Az eredmények azt mutatják, hogy az áruhitelek súlya a termékpalettán belül csökken, elmondható, hogy a hitelkártya és a személyi kölcsön kedvezőbb feltételeinek köszönhetően elszívja a korábbi áruhiteles ügyfeleket. Az ingyen áruhitelek általában veszteséget termelnek a cégnek, de hozzájárulnak az új ügyfelek szerzéséhez. A kereskedői és a brókereknek fizetett jutalékok következtében elillan a terméken lévő kamat-marzs. A Cetelem összes hitelállománya 2007 év végén 88,9 milliárd forint volt, az idei tervek alapján év közben átlépik a 100 milliárdos határt.

Az adózás előtti eredmény 800 milliós növekedés mellett meghaladta a 4,1 milliárd forintot, a cég eszköz- és tőke-arányos nyeresége a szektoron belül is kiemelkedő. A cég körülbelül egymillió ügyféllel rendelkezik és 460 ezer hitelkártyát bocsátottak ki, melyek több mint fele jelenleg is aktív.

Az üzleti filozófiájukat jellemzi az a néhány éve megfogalmazott célkitűzés, miszerint a felelős hitelezési politikát folytatnak, amivel megakadályozzák a túlzott eladósodást. Kockázatkezelésük során kerülik az ügyfelek túlvállalását, a minősítés alatt jelentősen befolyásolja a döntést a háztartás költségvetése. Ezeknek a lépéseknek köszönhetően 3 % alatti a céltartalék képzésük, az óvatosabb hitelezési politika és az elmúlt évi gazdasági helyzet együttesen gyakorolt hatást a cég hitelkihelyezéseire.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2004-től az Auchan-nak közösen megalapították az Accord Magyarország Zrt-t, mely az elmúlt évet már 192 millió forintos nyereséggel zárta és 10 milliárdos növekedést ért el.

Personal Finance:

A BNP Paribas csoport kísérleti jelleggel hazánkban ötvözi először két leányvállalata termékkínálatát. Az UCB Ingatlanhitellel közösen kínálják egymás termékpalettáját, a keresztértékesítéstől további növekedést várnak. A cégcsoport célja a Personal Finance bevezetésével, hogy 2010-re 160 milliárd eurós állománnyal Európa vezető lakossági finanszírozóvá váljanak. Ehhez rendkívül fontos a személyi kölcsönök és a jelzáloghitelek előnyeinek kölcsönös kiaknázása. Az együttműködés hosszú távú hatása lehet egy logo-váltás és a majdani összeolvadás következtében egy névváltozás.

Deviza alapú hitelek:

A háztartások hitelállomány növekedése 2003-től 30 % alatt van, ez meg sem közelíti az azt megelőző 60 % feletti növekedési adatokat. A deviza alapú hitelek aránya folyamatosan nő, az elmúlt évben elérte az összes állomány 60 %-át, a Cetelem is haladt a piaccal és bevezette svájci frank alapú változó kamatozású hiteltermékét. Fő termékek a szabad felhasználású- és az adósságrendező hitelek, melyeket árfolyamvédelemmel látnak el és egyszerű ügyintézés mellett ötmillió forintig igényelhető ingatlanfedezet nélkül.

A februárban bevezetett terméktől a cég a régi ügyfelek megtartása mellett új ügyfélszerzéseket és a piaci pozíció megerősítését várja. Az előzetes várakozások szerint az év végén még mindig 84 %-os lesz a forinthitelek aránya a hitelportfólión belül. A termékekhez tartozó teljes hiteldíj mutató 13-18 % között változik.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 11. 18:10
Augusztustól Szalai Enik a Yettel Magyarország Zrt. hr vezérigazgató-helyettese.
Holdblog  |  2022. augusztus 11. 12:24
Az AMTD Digital kínai fintech vállalat július 15-én IPO-zott a New York-i tzsdén, 7,8 dolláros árfol...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 11. 10:35
Bár továbbra is vannak viták a jegybanki szerepvállalás indokoltságát illeten, a 2020-as évek elejér...
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?