Lopja az ügyfelek pénzét a bank! Új megoldás a válságra?

Pénzcentrum
2008. május 7. 14:00

Vizsgálatot kezdeményeztek az amerikai Countrywide Financial Corporation ellen, mivel a hitelintézet indokolatlanul magas költségeket és díjakat terhelt ki az ügyfeleinek. A csődeljárás alatt álló cég vezérigazgatója elismerte, hogy a dolgozói hibáztak és ígéretet tett, hogy orvosolni fogják a problémákat. Külső ellenőrök bevonásával próbálják kontrollálni az alkalmazottak munkáját, valamint kezelni a tömeges ügyfélpanaszokat.

Ügyfelek százai kezdeményeztek eljárást a hitelintézet ellen, főleg Pennsylvaniában és Floridában, de más államokból is érkeztek bejelentések. A vádakat jelenleg is vizsgálják, általános probléma, hogy a bank magasabb díjakat próbált beszedni, egyéb indokolatlan terheléseket rótt ki az ügyfelekre, valamit pontatlanul dokumentálta az ügyleteket.

Mások szerint az ügyintézők is félretájékoztatták az ügyfeleket, egyesek szándékosan magasabb költségeket terheltek ki a csőd idején. A hitelezési üzletág vezetője tagadja a vádakat, ugyanakkor az ügyfelek közül többen is igazolták, hogy az ügyintézők pontatlanul számolták ki a részleteket és nem tudták papírokkal alátámasztani a különböző jogcímeken felszámított díjakat.

A perben álló felek szerint fel kellene függeszteni a végrehajtási eljárásokat, az ügyfelek új visszafizetési tervek kidolgozását szorgalmazzák a fennálló tartozásokra. A jelenlegi eljárás hátrányosan érintheti a bank ügyfeleit, sokan kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek, ha a bank jogkövetkezmények nélkül kényszerítheti őket az emelt összegek megfizetésére.

A jogi vizsgálatot folytató csoport vezetője szerint a hitelintézetek stratégiája a keselyűkhöz hasonlítható. A rendben fizető ügyfeleknek is kiszámláztak olyan költségeket, amelyeket ha a tulajdonos nem fizet meg, akkor végrehajtást kezdeményezhetnek ellene. A vizsgálóbizottság szerint hiányoznak azok a dokumentációk, amellyel a bankok igazolni tudnák a követeléseiket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Januárban megállapodtak a hitelintézet eladásáról, a Bank of America az előzetes számítások alapján 4 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett. A vevő képviseletében elmondták, hogy a vételárat újra kell tárgyalni, mert az előzetes kalkuláció idején nem voltak birtokában a most napvilágot látott eseményeknek. Elemzők szerint a cég részvényei 14 %-kal érnek kevesebbet a jogsértő eljárások következtében.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57