4 °C Budapest

Az Auchan is kipróbálja az érintés nélküli fizetést

Pénzcentrum
2007. november 29. 14:22

Az érintés nélküli fizetés zászlóvivője, a MasterCard Europe együttműködésével indítják az első ilyen típusú, társmárka kártyaprogramot Európában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Bár a MasterCard® PayPass™ technológia elsősorban a kis összegű bankkártyás fizetéseket teszi gyorsabbá, Damien Guermonprez, a kártyát kibocsátó francia Banque Accord elnöke szerint az érintés nélküli plasztik használata még a magasabb kosárértékkel dolgozó hipermarketekben is átlagosan 40%-kal csökkentheti a pénztárnál eltöltött időt.

Az érintés nélküli bankkártya lényege, hogy nincs szükség a plasztik kártyaolvasó terminálon történő lehúzására, tehát azt nem kell átadni a pénztárosnak. A kártyát elég 4-6 cm-re a terminál elé helyezni, így engedélyezve a 25 euró alatti fizetést. A PayPass így nem csak a készpénzes vásárláshoz viszonyítva nyújt nagyobb biztonságot, kényelmet és gyorsaságot, de a hagyományos kártyás fizetés idejét is jelentősen csökkenti. Igaz ez a hipermarketekben többségben lévő, magasabb összegű vásárlásokra is: a PayPass ekkor PIN kód megadásával használható.

Az új típusú kártya a világ tizedik legnagyobb áruházlánca, az Auchan észak-franciaországi áruházában debütál.

Bár a PayPass magyarországi bevezetése még várat magára, egy zártkörű bemutató keretében idén októberben Budapesten is megtörtént az első érintés nélküli művelet demonstrációja. Bár még nem élesben, de a MasterCard meghívott vendégei kipróbálhatták az érintés nélküli kártyás fizetést.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?