20 °C Budapest

Hitelkártya csak 50 felettieknek...

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 15:00

A kártyapiac bővülésével egyre szorosabb verseny folyik az új ügyfelekért. Sokszor már csak hozzáadott értékkel lehet kártyákat eladni, mint például valamilyen vásárlási kedvezmény. Amerikában a hitelkártya cégek legújabban az 50 feletti korosztályt vették célba, hátha ez a szegmens még tartogat rejtett tartalékokat...

Számos banknál már elérhető a szenior számla, ami egy kamatozó folyószámla, és csak a havi díjat vonják le. Az "ingyen" számla már önmagában is vonzó lehet, de minél több szolgáltatást használ a tulajdonos, mint például a széfek használata, annál többet takarít meg, ugyanis mindegyik díjmentes. Egyetlen egy dolgot nem kap a tulajdonos a számlához, kedvezményes kamatszintet.

Bankonként változik, hogy ki igényelheti a szenior számlát, a Bank of Amerika esetében 55 év az alsó korhatár, és szükséges egy minimum egyenleg fenntartása is a számlán, 5 ezer dollár (920 950 forint) értékben. A többi szenior számlát nyújtó banknál a korhatár 50 év, és szinte sehol nincs minimum egyenleg.

A szenior hitelkártyák viszont még most vannak kialakulóban. Jelenleg három ilyen kártya van a piacon, az American Express Green Senior, az AARP Rewards Platinum Visa és a Travel Plus Visa Signature hitelkártyák. Az utolsó két kártya esetében a kamat 14,24 százalék, a Rewards Platinum Visa esetében nincs éves kártyadíj, a Travel Plus Visa Signature kártyánál 59 dollár (10 856 forint), az American Express Green Senior kártya használatáért pedig 35 dollárt kell fizetni évente, ami 6 440 forint.

Az egyik nagy előnye az AARP kártyának, hogy döntőbírósági megállapodásra vonatkozó záradékot kel mindenkinek aláírni, így ha bármilyen vitás kérdés van az ügyfél és a kártyakibocsátó között, akkor a megnevezett harmadik fél dönt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár az egyelőre tény, hogy sok 50 év feletti nem biztos, hogy jól jár ezekkel a hitelkártyákkal, ugyanis egy "egyszerű" hitelkártya az adott személyre szabva még olcsóbb is lehet, mint az új, külön ennek a szegmensnek kiadott kártyák...

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18