17 °C Budapest

Hitelkártya csak 50 felettieknek...

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 15:00

A kártyapiac bővülésével egyre szorosabb verseny folyik az új ügyfelekért. Sokszor már csak hozzáadott értékkel lehet kártyákat eladni, mint például valamilyen vásárlási kedvezmény. Amerikában a hitelkártya cégek legújabban az 50 feletti korosztályt vették célba, hátha ez a szegmens még tartogat rejtett tartalékokat...

Számos banknál már elérhető a szenior számla, ami egy kamatozó folyószámla, és csak a havi díjat vonják le. Az "ingyen" számla már önmagában is vonzó lehet, de minél több szolgáltatást használ a tulajdonos, mint például a széfek használata, annál többet takarít meg, ugyanis mindegyik díjmentes. Egyetlen egy dolgot nem kap a tulajdonos a számlához, kedvezményes kamatszintet.

Bankonként változik, hogy ki igényelheti a szenior számlát, a Bank of Amerika esetében 55 év az alsó korhatár, és szükséges egy minimum egyenleg fenntartása is a számlán, 5 ezer dollár (920 950 forint) értékben. A többi szenior számlát nyújtó banknál a korhatár 50 év, és szinte sehol nincs minimum egyenleg.

A szenior hitelkártyák viszont még most vannak kialakulóban. Jelenleg három ilyen kártya van a piacon, az American Express Green Senior, az AARP Rewards Platinum Visa és a Travel Plus Visa Signature hitelkártyák. Az utolsó két kártya esetében a kamat 14,24 százalék, a Rewards Platinum Visa esetében nincs éves kártyadíj, a Travel Plus Visa Signature kártyánál 59 dollár (10 856 forint), az American Express Green Senior kártya használatáért pedig 35 dollárt kell fizetni évente, ami 6 440 forint.

Az egyik nagy előnye az AARP kártyának, hogy döntőbírósági megállapodásra vonatkozó záradékot kel mindenkinek aláírni, így ha bármilyen vitás kérdés van az ügyfél és a kártyakibocsátó között, akkor a megnevezett harmadik fél dönt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bár az egyelőre tény, hogy sok 50 év feletti nem biztos, hogy jól jár ezekkel a hitelkártyákkal, ugyanis egy "egyszerű" hitelkártya az adott személyre szabva még olcsóbb is lehet, mint az új, külön ennek a szegmensnek kiadott kártyák...

EZT OLVASTAD MÁR?