Itt a Windows-gyűlölők bankkártyája: fűts be a Gates-birodalomnak!

Pénzcentrum
2007. augusztus 22. 10:05

1999-ben kezdte meg működését a Linux Fund, mely azóta több mint félmillió dollár adományt osztott ki az ingyenes és nyílt forráskódú programok támogatására. A szervezetnek most sikerült feltámasztania a korábban már bevezetett hitelkártya konstrukciót, melynek segítségével a kártyabirtokosok költései járulnak hozzá az ingyenes szoftverfejlesztések támogatásához.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Linux Fund Visa hitelkártyát korábban az MBNA adta ki, miután azonban a Bank of America felvásárolta a céget, megszűnt a plasztik. Egészen mostanáig kellett várni a feltámadásra, mely némi újítást is hozott a termékben.

A co-branded konstrukció keretében leegyszerűsítve arról van szó, hogy a kártyabirtokosok költései után a Linux Fund bizonyos százalékot megkap és ezt oszthatja ki az ingyenes programokat fejlesztők között. Az újítás most az, hogy a kártyabirtokos kérheti az általa generált összeg egy részét, azaz igényt tarthat egyfajta cash-backre az adomány rovására.

A Linux Fund illetékesei szerint várhatóan a kártya jellege és a mögötte álló tömeg attitűdje miatt nem sokan akarnak majd maguk számára visszatérítést, de azért örülnek, hogy egy apró innovációval sikerült visszavezetni a piacra a plasztikot.

A szoftverpiacon a network-hatás miatt természetesen alááshatatlan a Microsoft vezető pozíciója, a nyílt-kódú programok serege azonban megfelelő finanszírozási háttérrel akár még komoly fejfájást is okozhat az óriáscégnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07