24 °C Budapest

Top hitelkártyák: melyik a legbiztonságosabb?

Pénzcentrum
2007. augusztus 15. 11:00

Amerikában felmérés készült a hitelkártyák összehasonlításra, abból a célból, hogy melyik is a legjobb, a legbiztonságosabb. Még sok tennivalójuk van a kártyatársaságoknak, hogy megfelelő biztonságot tudjanak nyújtani a kártyahasználóknak.

A tanulmány eredménye szerint 3 kérdéskörrel kellene foglalkoznia a kártyatársaságoknak, hogy még biztonságosabbá tegyék az általuk kiadott hitelkártyákat. Legtöbbször vagy ellopják a hitelkártyát, vagy visszaélnek a használó személyes adataival. Így a legfontosabb a csalások, lopások megelőzése, felderítése, és a problémák rendezése, megoldása.

A tanulmány készítése során több hiányosságot is feltárt a Javelin Strategy & Research, ahol a társaságoknak még fejleszteni kellene a hitelkártyákat és az ahhoz kötődő szolgáltatásokat. Ilyen volt többek között, hogy a vizsgált társaságok több mint fele a teljes TB számot kérte azonosításnál, ami megkönnyíti a visszaélés lehetőségét.

Mindössze a kibocsátók 24 százaléka engedélyezi, hogy limitet lehessen beállítani a kártyára, így ha ellopják, akkor lényegesen nagyobb kár keletkezhet. Csak 8 százalékuk értesíti az ügyfeleket a tranzakciókról, vagyis nem is tudja az ügyfél ha nélküle használja valaki a kártyáját. Bár az pozitív eredmény, hogy szinte minden esetben az azonosítás többszintű, így nehezebb feltörni, vagy kifigyelni a kódokat.

A rangsor felállítása után az első helyet a Bank of America Visa Platinum kártyája kapta, ami a maximum 80 pontból 69-et ért el. A második helyen pedig az American Express Blue kártyája áll, 66 ponttal, a harmadik helyet pedig 64 ponttal a Discover Platinum kártyája foglalja el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lopás felderítése minden társaságnál megfelelően zajlott, ennek ellenére van még mit fejlődniük. Az olyan intézkedésekkel mint a vásárlási limit beállítása, a TB szám helyett más azonosító szám használata, és az ügyfelek értesítése a tranzakciókról nagyban csökkenthetné a csalás és visszaélés esélyeit. Nem beszélve arról a lehetőségről, hogy az ügyfél fényképét tartalmazó kártyákat adnak ki, ami ma már nagyon könnyen megoldható, és vásárlásnál minimálisra csökkentheti a lopott kártyát használók számát.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?