Top hitelkártyák: melyik a legbiztonságosabb?

Pénzcentrum
2007. augusztus 15. 11:00

Amerikában felmérés készült a hitelkártyák összehasonlításra, abból a célból, hogy melyik is a legjobb, a legbiztonságosabb. Még sok tennivalójuk van a kártyatársaságoknak, hogy megfelelő biztonságot tudjanak nyújtani a kártyahasználóknak.

A tanulmány eredménye szerint 3 kérdéskörrel kellene foglalkoznia a kártyatársaságoknak, hogy még biztonságosabbá tegyék az általuk kiadott hitelkártyákat. Legtöbbször vagy ellopják a hitelkártyát, vagy visszaélnek a használó személyes adataival. Így a legfontosabb a csalások, lopások megelőzése, felderítése, és a problémák rendezése, megoldása.

A tanulmány készítése során több hiányosságot is feltárt a Javelin Strategy & Research, ahol a társaságoknak még fejleszteni kellene a hitelkártyákat és az ahhoz kötődő szolgáltatásokat. Ilyen volt többek között, hogy a vizsgált társaságok több mint fele a teljes TB számot kérte azonosításnál, ami megkönnyíti a visszaélés lehetőségét.

Mindössze a kibocsátók 24 százaléka engedélyezi, hogy limitet lehessen beállítani a kártyára, így ha ellopják, akkor lényegesen nagyobb kár keletkezhet. Csak 8 százalékuk értesíti az ügyfeleket a tranzakciókról, vagyis nem is tudja az ügyfél ha nélküle használja valaki a kártyáját. Bár az pozitív eredmény, hogy szinte minden esetben az azonosítás többszintű, így nehezebb feltörni, vagy kifigyelni a kódokat.

A rangsor felállítása után az első helyet a Bank of America Visa Platinum kártyája kapta, ami a maximum 80 pontból 69-et ért el. A második helyen pedig az American Express Blue kártyája áll, 66 ponttal, a harmadik helyet pedig 64 ponttal a Discover Platinum kártyája foglalja el.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A lopás felderítése minden társaságnál megfelelően zajlott, ennek ellenére van még mit fejlődniük. Az olyan intézkedésekkel mint a vásárlási limit beállítása, a TB szám helyett más azonosító szám használata, és az ügyfelek értesítése a tranzakciókról nagyban csökkenthetné a csalás és visszaélés esélyeit. Nem beszélve arról a lehetőségről, hogy az ügyfél fényképét tartalmazó kártyákat adnak ki, ami ma már nagyon könnyen megoldható, és vásárlásnál minimálisra csökkentheti a lopott kártyát használók számát.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?