Nem hagyják békén a Raiffeiseneseket!

Pénzcentrum
2006. december 7. 11:28

Az elmúlt éjszaka folyamán ismeretlen személy/ek ismételten elektronikus levelet küld/tek a Raiffeisen Bank nevében (ügyfeleknek és nem ügyfeleknek egyaránt), hogy megszerezzék banki ügyfelek internetes és telefonos adatait/azonosítóit, esetleges bűncselekmény végrehajtása érdekében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyar nyelvű e-mailben szereplő linkre kattintva a címzettek egy hamis - a Raiffeisen honlapra teljesen hasonlító, "raiffeisen-portal.com" című - Raiffeisen DirektNet, internet banking bejelentkező oldalra jutnak, ahol - az eredeti banki honlappal ellentétben - a telefonos azonosítót is kérik a csalók.

A Bank ismételten kéri ügyfeleit, hogy semmilyen e-mailen kért adatszolgáltatásra ne válaszoljanak, és felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy internet banking jelszavukat csak a böngészőbe begépelt www.raiffeisen.hu címről elérhető Belépés oldalon adják meg, egyéb linket ne használjanak!

A Bank hangsúlyozza, hogy nem a rendszereit érte támadási kísérlet, hanem kizárólag e-mail címmel rendelkező személyek azonosítóit próbálják megszerezni az ismeretlen elkövetők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?