33 °C Budapest

Hitel a karácsonyfa alatt? - kölcsön akciók

Pénzcentrum
2006. november 16. 12:00

Karácsony hagyományosan a nagy vásárlás időszakát jelenti. Azonban idén a bankok, és pénzpiaci szereplők véleménye szerint a lakosságra is ható megszorítási csomag miatt nem várható a megszokotthoz mérhető vásárlási roham vagy volumen. Ennek ellenére néhány bank mégis személyi kölcsön akciókat kínál, megnéztük honlapjaikat, és kondíciós listáikat, hogy megtudjuk melyikük milyen típusút, milyen feltételekkel.

Mi kell az igényléshez?

Típusonként lehet eltéréseket tapasztalni, azonban általában hitelt, kölcsönt felnőtt, állandó lakhellyel rendelkező magyar állampolgár igényelhet. Fedezet nélküli kölcsönöknél előírás a munkaviszony - ideje bankonként változó lehet -, illetve valamekkora minimális havi jövedelem.

Az igényléshez szükséges személyi igazolvány, és lakcímkártya, valamilyen telefonos elérhetőség - több esetben vezetékes és mobilos is -, valamint közüzemi számlákat, vagy bankszámlakivonatokat is kérhetnek, így ha szeretnénk igényelni valamilyen kölcsönt, érdemes a bankok honlapját, vagy ügyfélszolgálatát felhívni, hogy ne érjen bennünket váratlan meglepetés

Áruhitel

Kimondottan karácsonyi akciós áruhitelt kínál a Budapest Bank Budapest Áruhitel Karácsony Plusz elnevezéssel. Azonban, amint azt a konstrukció neve is mutatja, a kölcsönt kizárólagos termékkör vásárlására lehet felhasználni, a Budapest Bank áruhitele tartós fogyasztási cikkek (háztartási gépek, barkács eszközök, szórakoztató elektronika, bútor, fotó cikkek) vásárlására nyújtott kölcsön.

A konstrukció 2006. december 31-ig, 12-36 hónapos futamidőre, 30-300 ezer Ft vételárig, maximum 30%-os önerővel felvett hitelekre vonatkozik. A hitel mellé ajándékba jár +1 év garancia a megvásárolt termékre. Ami a legfontosabb, a Teljes Hiteldíjmutató (THM) értéke 25,89 - 29,87% között mozog. Halasztott fizetést is lehet kérni, ekkor az első törlesztőrészlet 4 hónap után esedékes.

Bevásárlókártya

A karácsonyi vásárlási rohamra készülnek a CIB Banknál is, ahol most a bevásárlókártyával kapcsolatosan akcióznak: "Most 10 százalékkal olcsóbban vásárolhat!". A vásárlási keret 100 000 Ft, a MasterCard Electronic típusú kártya éves díja 3 499 Ft, ha azonban igényléskor az utolsó két havi jövedelem-jóváírásról szóló számlakivonatot is benyújtjuk, az első éves díj csupán 1 999 Ft.

A 2006. november 13. és 2006. december 31. között igénylet bevásárlókártyával, a 2006. november 13. 00:00 és 2007. január 31. 24:00 között lezajlott tranzakciók - banki díjak és tranzakciók nélkül értendő - összértékéből a bank 10 százalékot - maximum 10 000 forintot - visszatérít. Ráadásul egyösszegű visszafizetés esetén, az igénybe vett összeg kamatmentes, és a vásárlásokat semmilyen egyéb költség nem terheli. Ha ezt mégsem sikerülne teljesíteni, a THM értéke 38,63%-41,91%.

Személyi kölcsön - jelzálogfedezettel és anélkül

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Erste Banknál a január 2-a után folyósított forint, vagy deviza alapú személyi kölcsönökhöz jár 50 százalékos folyósítási jutalék kedvezmény. A hitel összege minimum 500 000 Ft, maximum 5 000 000 Ft, a futamidő pedig legalább 1 év, de legfeljebb 6 év, fél éves lépcsőkkel. A forintban nyújtott személyi kölcsön THM értéke 20,77-29,86%. Fontos tudni deviza alapú személyi kölcsönökre a kondíciós listában kiírt THM-ek ugyan alacsonyabbak, de nem tartalmazzák az árfolyamváltozás kockázatát, amint azt a banki tájékoztató is kiemeli. Az október 15. után beadott jelzálogfedezetű, szabadon felhasználható, svájci frank, vagy euró alapú személyi kölcsönökre kedvezményes kamatozás van érvényben azonban ezek nem tartalmazzák az árfolyamváltozás kockázatát.

Az IEB Bank esetében hasonló módón a december 31-ig teljeskörűen benyújtott személyi kölcsönkérelmekre kínálnak folyósítási akciót. Az ingatlanfedezetű hitelek forint, svájci frank, illetve euró alapúak, maximum 30 évre vehetőek fel, 1 - 10 millió forint összegűek, változó kamatozásúak, 3 hónapos kamatperiódussal. A 2006. december 31-ig teljeskörűen benyújtott hitelkérelmek esetén a bank a folyósítási jutalék 50%-át elengedi. 100%-os kedvezményt abban az esetben kaphatunk, ha az IEB-hez utaljuk munkabérünket és bankkártyát igényelünk, valamint 2 csoportos beszedési megbízást adunk, vagy egy másik hitelezhető ügyfelet irányítunk a Bankhoz. Tájékoztató jellegű THM a forint alapú jelzálogfedezetű kölcsönnél: 18,28%. A személyi kölcsönre is vonatkozik a folyósítási díj kedvezménye, ugyanazokkal a feltételekkel, illetve mértékkel. Az 500 000 - 10 000 000 forintos kölcsön tetszőleges magáncélra felhasználható, a legfeljebb 30 éves futamidő alatt a kamat változó, az induló forint THM 15.93 százalék, 6 éves futamidő esetén 16,34 százalék.

A K&H Banknál a 2006. november 1. és 2006. december 10. között benyújtott személyi kölcsönökre adnak kamatkedvezményt, illetve eltekintenek a folyósítási jutalék és kezelési költség felszámolásától, illetve új elektronikus számlacsomag igénybevételének díjától. A 150 000 forinttól 3 millió forintig terjedő hitelösszeg forint, euró és svájci frank alapon igényelhető. A forint személyi kölcsön kedvezményes THM értéke: 22,4 -22,42%.


A Raiffeisen Banknál az akciós személyi kölcsönök keretében a november 13-tól benyújtott hitelekre vonatkozó havi törlesztőrészleteket 2007. január 31-ig fizeti az igénylő helyett. A forintban és devizában is felvehető kölcsön összege: 200 ezer - 5 millió Ft, futamideje pedig 5- 6 év. A forint alapú kölcsön akciós - 2006. október 16. és 2006. december 15. között beadott, illetve 2006. december 31-ig folyósításra kerülő igénylések esetén - Teljes Hiteldíjmutatója 20,14% - 30,91%.


Hitelkártya

A HVB Bank hitelkártyás ügyfeleit ajándékozza meg, a 2006. november 1. és 2006. december 31. között végrehajtott vásárlások után, a bank a vásárlások összegének maximum 1%-ának megfelelő összegű kamat-és jutalék visszatérítést ad. A visszatérítés azonban nem haladhatja meg a 2006. december 31-ig a bank által felszámított díjak és kamatok mértékét.

A K&H Banknál most kedvezményesen kínálnak MasterCard hitelkártyát. Maximum 1 000 000 forintos hitelkeret akár 45 napig kamatmentes, a kártya érvényességi ideje 2 év. A THM 34,45 százalék, az éves bankkártya díj 5 000 Ft.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 1. 08:28
Ezekben a napokban lett 15 éves a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb televíziós mű...
KonyhaKontrolling  |  2022. július 1. 07:45
Vannak olyan dolgok, amelyekért az emberek szinte bármit hajlandóak megadni, az ezekre épülő piacoko...
Holdblog  |  2022. július 1. 05:00
Tudom ez a cím kevésbe kattintásvadász, mint a témában született két közelmúltbeli írás a Telexen. K...
Kasza Elliott-tal  |  2022. június 30. 22:15
Közműcég részvényem nincsen, és az ilyeneket nem is a magas infláció idején érdemes venni, de ahogy...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?