2 °C Budapest

Léket kapott bankszámlák - Megfúrták az ATM-et!

Pénzcentrum
2006. augusztus 29. 08:45

Ismeretlenek a szombat esti zárás és a hétfő reggeli nyitás között behatoltak egy belvárosi élelmiszer-áruházba az V. kerületi József Attila utcában, ahol felnyitották az odaépített ATM-et és több millió forintot zsákmányoltak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ismeretlenek a szombat esti zárás és a hétfő reggeli nyitás között behatoltak egy belvárosi élelmiszer-áruházba az V. kerületi József Attila utcában, ahol felnyitották az odaépített ATM-et és több millió forintot zsákmányoltak - írja a Népszabadság.

A lap információi szerint a tolvajok egy speciális fúróberendezéssel körbefúrták az ATM zárszerkezetét, majd a lyukakat körbevágva kinyitották az automata trezorajtaját.

Egy hete egy hete az egyik kereskedelmi bank automatáját hasonló módon kísérelték meg felnyitni, ott azonban riasztott a szabotázsjelző, így a bank még időben értesíthette az illetékes kerületi kapitányság járőreit.

Hazánkban eddig csak elvétve próbálkoztak a tolvajok az ATM-ek felnyitásával, ellopásával, Ausztriában azonban a közelmúltban alig egy év leforgása alatt, teherautókkal, földmunkagépekkel és kamionokkal több mint 100 ATM-et tépett ki a helyéről egy 20 tagú román bűnbanda, összesen mintegy 8.3 millió eurót zsákmányolva.

Az ATM-ek biztonsági védelme miatt a legtöbb esetben nem is ellopni próbálják a masinákat, hanem észrevehetetlen maszkot beépítve szerzik meg az ügyfelek kártyaadatait, amint arról korábban beszámoltunk.

Bukarestben talán ennél is kreatívabbak voltak az elkövetők: saját ATM-eket állítottak fel, melyek az adatok bevitele után kiírták, hogy sajnos pillanatnyilag nem lehetséges a pénzfelvétel. Az így begyűjtött bankkártyaadatok birtokában több ezer számlát nulláztak le egyetlen éjszaka alatt.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18