9 °C Budapest

Léket kapott bankszámlák - Megfúrták az ATM-et!

Pénzcentrum
2006. augusztus 29. 08:45

Ismeretlenek a szombat esti zárás és a hétfő reggeli nyitás között behatoltak egy belvárosi élelmiszer-áruházba az V. kerületi József Attila utcában, ahol felnyitották az odaépített ATM-et és több millió forintot zsákmányoltak.

Ismeretlenek a szombat esti zárás és a hétfő reggeli nyitás között behatoltak egy belvárosi élelmiszer-áruházba az V. kerületi József Attila utcában, ahol felnyitották az odaépített ATM-et és több millió forintot zsákmányoltak - írja a Népszabadság.

A lap információi szerint a tolvajok egy speciális fúróberendezéssel körbefúrták az ATM zárszerkezetét, majd a lyukakat körbevágva kinyitották az automata trezorajtaját.

Egy hete egy hete az egyik kereskedelmi bank automatáját hasonló módon kísérelték meg felnyitni, ott azonban riasztott a szabotázsjelző, így a bank még időben értesíthette az illetékes kerületi kapitányság járőreit.

Hazánkban eddig csak elvétve próbálkoztak a tolvajok az ATM-ek felnyitásával, ellopásával, Ausztriában azonban a közelmúltban alig egy év leforgása alatt, teherautókkal, földmunkagépekkel és kamionokkal több mint 100 ATM-et tépett ki a helyéről egy 20 tagú román bűnbanda, összesen mintegy 8.3 millió eurót zsákmányolva.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ATM-ek biztonsági védelme miatt a legtöbb esetben nem is ellopni próbálják a masinákat, hanem észrevehetetlen maszkot beépítve szerzik meg az ügyfelek kártyaadatait, amint arról korábban beszámoltunk.

Bukarestben talán ennél is kreatívabbak voltak az elkövetők: saját ATM-eket állítottak fel, melyek az adatok bevitele után kiírták, hogy sajnos pillanatnyilag nem lehetséges a pénzfelvétel. Az így begyűjtött bankkártyaadatok birtokában több ezer számlát nulláztak le egyetlen éjszaka alatt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?