8 °C Budapest

Elsorvadnak a pénzváltók

Pénzcentrum
2006. augusztus 22. 10:00

Jogosak a fogyasztók panaszai az egyes pénzváltók inkorrekt magatartás miatt. Ezt Kósa Zoltán, a Magyarországi Pénzváltók Szövetségének elnöke is elismerte.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jogosak a fogyasztók panaszai az egyes pénzváltók inkorrekt magatartás miatt. Ezt Kósa Zoltán, a Magyarországi Pénzváltók Szövetségének elnöke is elismerte - írja a Magyar Nemzet.

Az Elnök megoldásként nem a külső szabályozást látja megoldásnak, hanem, liberalizált piac miatt, a tájékoztatás hatékonyságának fokozását. Elmondása szerint elsorvadnak azoka pénzváltók melyek helytelenül, illetve megtévesztően tájékoztatják az ügyfeleket, valamint inkorekkt árfolyamot alkalmaznak.

Kósa Zoltán felhívta figyelmet arra, hogy minden esetben tájékozódjon a váltani kívánó ügyfél, a tényleges árfolyamokról, illetve a PSZÁF által kiadott engedély meglétéről (ennek minden esetben ki kell lennie függesztve jól látható helyre). Fontos megbizonyosodni arról is, hogy a pénzváltás után kaptunk-e bizonylatot, illetve azon a helyes adatok szerepelnek.

A pénzváltóknál meghirdetett kettős árfolyam rendszer legális. Azonban az, hogy a a pénzváltó kiemelten tünteti fel a kedvező árfolyamot és apróbetűvel írja oda, hogy pontosan mire vonatkozik, majd a jóhiszemű ügyfélnek a kedvezőtlenebb árfolyamon vált nem etikus dolog.

Ráadásul a képet tovább rontja a nagyvárosokban és üdülőhelyeken működő illegállis pénzváltók, melyek nemcsak az ügyfeleknek de atisztességesen működni póbáló váltóknak is jelentős károkat okoznak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?