3 °C Budapest

Eredményes félévet zárt a Hitelgarancia Zrt.

Pénzcentrum
2006. július 27. 16:23

Eredményes félévet zárt a Hitelgarancia Zrt., a társaság által megsegített kis- és középvállalkozások száma dinamikusan emelkedett, az általuk felvett hitelek összege pedig elérte a 135 milliárd forintot. A tavaly meghirdetett új stratégia nagyobb kockázatvállalást engedett meg a cégvezetésnek, ez az eredményt nem rontotta. Sikeres félévet tudhat maga mögött a Hitelgarancia Zrt. A társaság

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Eredményes félévet zárt a Hitelgarancia Zrt., a társaság által megsegített kis- és középvállalkozások száma dinamikusan emelkedett, az általuk felvett hitelek összege pedig elérte a 135 milliárd forintot. A tavaly meghirdetett új stratégia nagyobb kockázatvállalást engedett meg a cégvezetésnek, ez az eredményt nem rontotta.

Sikeres félévet tudhat maga mögött a Hitelgarancia Zrt. A társaság által garantált hitelszerződések száma az első félévben 5 százalékkal 12,442-re emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A vállalt garancia és az ezzel lehetővé tett hitelfelvételek összege ezt lényegesen meghaladóan növekedett. A társaság a tavaly első félévi 77 milliárd forintos garanciavállalással szemben idén június végéig 110 milliárd forintot garantált, így a KKV-k által fölvett garantált hitelek összege 101 milliárd forintról 33 százalékkal 135 milliárd forintra ugrott.

A tulajdonosok 2005 őszén arra adtak felhatalmazást a menedzsmentnek, hogy a korábbinál nagyobb kockázatvállalással az addigiaknál jobban segítsék a KKV-k hitelhez jutását. A HG ennek megfelelően csökkentette díjait, a Széchenyi Kártyánál a hitelösszeg 73 százalékáról 80 százalékra emelte a garantálható hitelrészt, és a kockázat elbírálásában is érvényesítette az új elvárásokat. Emellett új termékeket - önkormányzati hitelek garantálása, faktoring s lízing szerződések garantálása - vezetett be, és aktívabb marketing kommunikációs stratégiával igyekezett elérni a hitelező bankokat és a KKV-kat.

A növekvő kockázatvállalás mellett a társaság nominális eredménye nem romlott. "Az új stratégia elfogadásakor azt ígértem a tulajdonosoknak, hogy a nagyobb kockázatvállalás mellett is marad az erős pozitív eredmény. Az év első felének tapasztalatai azt mutatják, hogy év végére a tavalyi 1.4 milliárdhoz közeli eredmény várható az év végén - nyilatkozta Radnai György vezérigazgató.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A társaság garancia állománya a tavaly első félévi 202 milliárd forintról 247 milliárd forintra emelkedett, a garantált hitelek összege pedig 267 milliárdról 316 milliárd forintra nőtt. Radnai szerint mind a garanciavállalás, mind az állomány növekedése meghaladja a tervezettet, ezért előfordulhat, hogy a HG ősszel az Országgyűléshez fordul a költségvetési törvényben meghatározott garancia keret további emelése érdekében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?