Januártól kerül bevezetésre az ingyenes készpénzfelvétel: havi két alkalommal mindenkinek jár

Januártól kerül bevezetésre az ingyenes készpénzfelvétel: havi két alkalommal mindenkinek jár

2024. április 18. 16:39

A Magyar Közlönyben megjelent egy törvény, amely lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt postahivatalokban is, összesen havi 150 ezer forintig. Az új jogszabály azonban csak 2025. január 1-jétől lép hatályba.

Az április 4-én benyújtott módosító indítványt a Nemzetgazdasági Minisztérium fogadta el, és jövőre a bankautomaták mellett a postahivatalokban is ingyenessé teszi a készpénzfelvételt havi két alkalommal, a harmadik alkalomtól pedig a 150 ezer forint feletti összeg díjköteles lesz.

A portál szerint az ingyenes postai készpénzfelvétel segítséget jelenthet azoknak, akik olyan területen élnek, ahol már nincs ATM, csak postahivatal vagy postai szolgáltatás, és az ingyenesség akár a mozgópostákra is kiterjedhet.

Egészségügy és költségvetés

Szintén a mai friss Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány 8,2 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el. Ezek a pénzek a Központi Maradványelszámolási Alapból érkeznek, és a Bethlen Gábor Alap (BGA) részesül belőlük. A BGA nemzetpolitikai célokra kap 1,44 milliárd forintot működési kiadásokra, valamint 6,76 milliárd forintot felhalmozási célokra. Emellett további körülbelül 5 millió forintot különítettek el a BGA működésének támogatására.

Egy másik, Orbán Viktor által aláírt határozat értelmében a gyógyító-megelőző ellátásokra szánt keretösszeget 63 milliárd 439 millió 700 ezer forinttal növelték az Egészségbiztosítási Alapon belül. Ennek a támogatásnak a célja az, hogy biztosítsa a fekvőbeteg-ellátó intézmények számára a fennmaradó évben felmerülő feladatok finanszírozását. Az összeg elosztásáról május 15-ig Pintér Sándor belügyminiszternek kell előterjesztést készítenie.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erősen kezdi a hetet a forint

Az év eleje óta a forint 2,3 százalékkal gyengült az euróval, 5,2 százalékkal a dollárral szemben, de 2,7 százalékkal áll erősebben a svájci frank ellenében.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 1. 13:15
Somos Andrást, az ATV tizennégy év után, néhány hónapja távozó műsorvezetőjét hívta meg a Media1 e h...
Bankmonitor  |  2024. május 1. 11:51
Napvilágot láttak az új otthonfelújítási támogatás pályázati feltételei, amelyből számos olyan részl...
Holdblog  |  2024. május 1. 09:06
A HOLD Alapkezelő vezérigazgatója, Szabó Balázs vendégeskedett a ShiwaForce podcastjában, az Epic St...
Buxelliott  |  2024. április 30. 13:34
Elérte a várt célzónát az arany (link), majd a csatornatetőt, ahonnan lefordulás indult meg. Érkezik...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem