28 °C Budapest
Budapest, 2023. október 17.Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója elõadást tart a Portfolio Budapest Economic Forum 2023 rendezvényen a Hotel Marriott Budapest szállodában 2023. október 17-én.MTI/Kovács Tamás

Visszaszóltak a horvátok Hernádi Zsoltnak: nem használják ki Magyarország helyzetét

2024. január 5. 08:44

A horvát olajvezetéket üzemeltető cég szerint minden felhasználó számára biztosítják az egyenlő bánásmódot, a felekkel pedig a csővezetékben meglévő részesedéseik alapján szerződnek. Ezt azt követően közölték, hogy Hernádi Zsolt Mol-vezér azzal vádolta a horvátokat, hogy kihasználják Magyarország kiszolgáltatott helyzetét, magasabb tranzitdíjat kérnek.

A horvát olajvezetékeket üzemeltető Janaf nevű cég visszaszólt Hernádi Zsoltnak, miután a Mol-vezér többek között azt mondta, a horvát kőolajszállítási költség négyszerese a méltányos piaci árnak, a horvátok visszaélnek Magyarország kiszolgáltatott helyzetével. Hozzátette: Szlovákiát és Csehországot is megsarcolják azért, mert tengerparti országként megtehetik. Magyarországnak emiatt továbbra is 60-65 százalékban orosz kőolajat kell feldolgoznia.

A vállalat visszautasította Hernádi vádjait: mint közölték, minden felhasználó számára biztosítják az egyenlő bánásmódot, a felekkel pedig a csővezetékben meglévő részesedéseik alapján szerződnek, nem az alapján, hogy melyik jogi személyről van szó.

Hangsúlyozzuk, hogy a Janaf és a Mol-csoport régóta fennálló partneri viszonyt ápol, és hogy a Janaf biztonságos és megbízható partner, amely hozzájárul Magyarország és Szlovákia stabil olajellátásához

– áll a közleményben.

Felkérjük a Mol-csoportot, hogy használja ki a Janaf szállítási kapacitásait, amelyek teljes mértékben garantálják mindkét finomító minden igényének kielégítését

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– tette hozzá a Janaf vezetése.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 19. 20:39
A közelmúltban elhunyt Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező művészi öröksége előtt négy filmmel és...
Kiszámoló  |  2024. június 19. 09:29
Nézegettem az Auchan weboldalát és most vettem észre, hogy újra elérhetővé vált az Auchan mobilflott...
Holdblog  |  2024. június 19. 08:30
Tarolt a HOLD Alapkezelő a Privátbankár.hu Klasszis 2024 díjátadóján: három első hely, egy második é...
Kasza Elliott-tal  |  2024. június 18. 21:30
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem