25 °C Budapest
vásárlás, áremelkedés, ksh

Újabb nagy bejelentés: ezt sem fogják megúszni a magyar boltok, erre készülhetnek

2022. május 20. 10:30

Történelmi léptékűnek nevezte az ágazatnak jutó 4265 milliárd forintos támogatást Nagy István agrárminiszter-jelölt, mikor csütörtökön meghallgatta a Parlament mezőgazdasági bizottsága. Az előző kormányban is agrárminiszterként dolgozó Nagy István hozzátette: számos nagy feladat áll a kabinet előtt a mezőgazdaság kérdésében.

Nagy István a következő időszaknak a kormányra és saját tárcájára jutó legfontosabb feladatnak azt jelölte meg, hogy hogyan szállnak szembe az orosz-ukrán háború kapcsán fellépő élelmiszerhiánnyal. Azt mondta, meg kell azt oldani, hogy a magyar emberek asztalára megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer kerüljön, és ennek az ára megfizethető legyen. A háború szerinte komoly élelmezési válságot hozhat, de hazánk szerencsés, mert 20 millió embert tud egyszerre ellátni - írja tudósításában a hvg.

A miniszter hozzátette, hogy a kormány egyik célja a magyar származású élelmiszerek arányának növelése az üzletekben, ennek érdekében pedig az élelmiszeripari és kereskedelmi feladatok az ő tárcájához kerültek át. A következő kormányzati ciklus feladatai közül kiemelte a közös osztatlan tulajdon felszámolását, az öntözéses gazdálkodásról szóló, valamint a családi gazdaságok adózásáról szóló törvény megalkotását.

A kihívásokról is szót ejtett, ezek között említette a háború miatt kieső termékek pótlását, valamint az állattartó telepek egészségügyi nívójának emelését - ez utóbbit azért, mert például a madárinfluenza is százmilliérdos károkat képes okozni, a jövőben ezeket az eseteket igyekeznek csökkenteni.

A miniszter bejelentést is tett meghallgatása végén: júniustól növelni fogják a méhészek állatjóléti támogatását, vagyis méhcsaládonként 7,5 euró támogatást kapnak az ezzel foglalkozók erre az évre. Nagy István miniszteri kinevezését a mezőgazdasági bizottság 10 igen és 1 nem szavazattal támogatta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
MEDIA1  |  2024. június 24. 14:07
Rózsa András, a leendő XIV. kerületi polgármester bejelentette, hivatalba lépését követően az ATV, v...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem