35 °C Budapest
vásárlás, áremelkedés, ksh

Újabb nagy bejelentés: ezt sem fogják megúszni a magyar boltok, erre készülhetnek

2022. május 20. 10:30

Történelmi léptékűnek nevezte az ágazatnak jutó 4265 milliárd forintos támogatást Nagy István agrárminiszter-jelölt, mikor csütörtökön meghallgatta a Parlament mezőgazdasági bizottsága. Az előző kormányban is agrárminiszterként dolgozó Nagy István hozzátette: számos nagy feladat áll a kabinet előtt a mezőgazdaság kérdésében.

Nagy István a következő időszaknak a kormányra és saját tárcájára jutó legfontosabb feladatnak azt jelölte meg, hogy hogyan szállnak szembe az orosz-ukrán háború kapcsán fellépő élelmiszerhiánnyal. Azt mondta, meg kell azt oldani, hogy a magyar emberek asztalára megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer kerüljön, és ennek az ára megfizethető legyen. A háború szerinte komoly élelmezési válságot hozhat, de hazánk szerencsés, mert 20 millió embert tud egyszerre ellátni - írja tudósításában a hvg.

A miniszter hozzátette, hogy a kormány egyik célja a magyar származású élelmiszerek arányának növelése az üzletekben, ennek érdekében pedig az élelmiszeripari és kereskedelmi feladatok az ő tárcájához kerültek át. A következő kormányzati ciklus feladatai közül kiemelte a közös osztatlan tulajdon felszámolását, az öntözéses gazdálkodásról szóló, valamint a családi gazdaságok adózásáról szóló törvény megalkotását.

A kihívásokról is szót ejtett, ezek között említette a háború miatt kieső termékek pótlását, valamint az állattartó telepek egészségügyi nívójának emelését - ez utóbbit azért, mert például a madárinfluenza is százmilliérdos károkat képes okozni, a jövőben ezeket az eseteket igyekeznek csökkenteni.

A miniszter bejelentést is tett meghallgatása végén: júniustól növelni fogják a méhészek állatjóléti támogatását, vagyis méhcsaládonként 7,5 euró támogatást kapnak az ezzel foglalkozók erre az évre. Nagy István miniszteri kinevezését a mezőgazdasági bizottság 10 igen és 1 nem szavazattal támogatta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 29. 13:29
Minden pontjában megnyerte az Origo című lapot kiadó New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgálta...
Holdblog  |  2022. június 29. 09:59
A magyar jegybank elég határozottan lépett kedden, és üzenetet küldött a piac szereplőknek, hogy nem...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?