gazdaság

Ilyen lehet a gazdasági növekedés a világ járvány után: így árazták be Magyarországot

MTI
2021. május 5. 19:29

Közép- és Kelet-Európa országaiban (CEE) idén megkezdődhet a gazdasági fellendülés, a növekedés éves szintje átlagosan 4,3 százalék lehet - közölte a Colliers szerdán az MTI-vel.

A nemzetközi ingatlankezelő és szolgáltató cég első negyedéves befektetési összefoglalója szerint a munkanélküliség nőni fog a térségben, de a vártnál kisebb mértékben. Előrejelzésük szerint a befektetői hangulat az ingatlanpiacon jelentősen javulni fog idén, bár az év visszafogottan kezdődött, 2020 első negyedévéhez képest csak Magyarországon mértek növekedést.

Régiós szinten a visszaesés 48 százalék, vagyis csaknem 2 milliárd euró a tavalyi azonos időszakhoz képest. A teljes volumenből Lengyelország 65 százalékkal, Csehország 14 százalékkal, Magyarország 11 százalékkal részesedett. A három ország ingatlanbefektetői jellemzően saját piacaikon aktívak - írták.

A közlemény szerint a befektetések jövője a járvány és a korlátozások függvénye, hiszen sok beruházó ezek miatt nem tudja pontosan felmérni a lehetőségeket. Az ingatlanbefektetések összege éves szinten 10 milliárd euró, vagyis a tavalyival csaknem azonos szintű lehet idén a térségben - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?