13 °C Budapest

Az ismert magyar fitnessgurut is beszippantotta a devizaspirál

Pénzcentrum
2014. július 19. 13:00

Devizacsapdába került maga Bíró Ica is, aki az egészségklubja miatt vett fel kölcsönt. Az ő helyzete hamarosan rendeződik a bíróságon, de mi a helyzet a többi adóssal, akik sok esetben még mindig vagyonokkal tartoznak a bankoknak? Mennyi pénz jár vissza egy átlagos devizahitelesnek a mentőcsomag alapján?

Bíró Ica ügyvédei segítségével küzd igazáért a svájcifrank-alapú hitel szorításában. A fitneszladyt kikészíti, hogy két devizahiteles barátnője után egy üzletember ismerőse is az öngyilkosságba menekült a kilátástalanság és a szégyen elől - írja a Blikk.

Az egészségmegőrző klubom létrehozására vettem fel hitelt, amikor még 140 forint volt egy frank. Kiszámoltam, hogy azt még bőven tudom vállalni, majd a törlesztőrészletek hirtelen a duplájukra nőttek, s ezt már egyszerűen képtelenség volt kifizetni. Saját ügyemet jogászok segítségével intézem, így van esély a megoldásra, de sajnos sokan belehaltak abba, hogy mindenüket elvitte a bank - mondta Ica.

Mennyit kap vissza a fitneszlady?

Mivel a hitel részleteiről nincs tudomásunk, ezért nem lehet megmondani, hogy a pereskedés végén mennyi pénzt kap Bíró Ica. Az ősszel viszont pénz járhat vissza a devizaadósoknak, ennek mértéke több mindentől függ. Mennyi pénz járhat vissza egy átlagosnak mondható devizaszerződés esetében? Példánkban egy 2007-ben felvett nyolc millió forintos svájci frank alapú hitel esetén visszajáró összegeket számoltuk ki.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Összesen 1 millió 101 ezer forint lehet a példa alapján visszajáró összeg. Várhatóan ennyivel csökken az adósság tőkerészét, ha viszont egy - az elmúlt öt évben - lezárt szerződést vizsgálunk, akkor természetesen ezt az összeget a korábbi ügyfél megkapja. A korábbi kamatszintekre való visszatéréssel együtt ez jelentősen csökkentheti a törlesztőrészleteket, így sok esetben fellélegezhetnek majd a magyar családok. További részletekért kattints korábbi cikkünkért.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20