8 °C Budapest

Elszabadult a forint árfolyama: mit szól ehhez Orbán?

Pénzcentrum
2014. január 31. 09:02

A kormánynak tartózkodnia kell attól, hogy kommentárt fűzzön a forint árfolyamának mozgásához - jegyezte meg szokásos reggeli rádióinterjúja keretében Orbán Viktor.

A kormányfő többek között úgy fogalmazott, hogy a magyar folyó fizetési mérleg többletet mutat, a gazdaság pedig stabilan jó állapotban van. Szavai szerint a forint ingadozása nemzetközi folyamatokkal függ össze.

A miniszterelnök arra számít, hogy a következő hónapokban Budapest helyett Brüsszel lesz a rezsiharc színtere.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: az Európai Unió célja, hogy szabadárassá tegye az energiaárakat. A tapasztalatok szerint azonban ahol nem volt központi árszabályozás, és verseny alakulhatott volna ki az energiapiacon, ármegállapodások jöttek létre a színfalak mögött, és az árak magasabbak voltak az állam által megszabottaknál - fűzte hozzá.

A miniszterelnök azt is mondta: nem elég a rászorulókat támogatni, mert a középosztály is megszenvedi, ha a cégek visszaélnek erőfölényükkel, ezért általánosan alacsony családi energiaárakra van szükség.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Orbán Viktor meggyőződése szerint az iparban is nonprofit energiaszolgáltatásra van szükség a munkahelyek megőrzése érdekében. Ez többéves munkát igényel, "de mi Magyarországon be fogjuk vezetni (...), és lesznek követőink" - jelentette ki.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

EZT OLVASTAD MÁR?