22 °C Budapest
Red background, hand held eggplant

Illegális potencianövelővel fickósította kuncsaftjait egy gyógyszerész: 100 milliós vagyont halmozott fel

2024. június 12. 11:32

Otthonában állította elő a forgalomból kivont potencianövelőt és illegális gyógyszerkereskedelmet folytatott az a budapesti patikatulajdonos, akit a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján múlt héten fogott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) - olvasható a police.hu-n. Az ügynek összesen 9 gyanúsítottja van.  

Még tavaly ősszel rendelt el nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Transzatlanti Műveleti Osztálya az NVSZ feljelentése alapján egy gyógyszerhamisítási ügyben. Az NVSZ nyomozóinak ugyanis látókörébe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki információik szerint házilag állított elő Magyarországon forgalomból kivont potencianövelő szert, valamint a tulajdonában lévő gyógyszertárban vényköteles gyógyszereket árusított – felárral – az előírt orvosi vénnyel nem rendelkező vásárlók részére.

A különböző nyomozati cselekményeket az NVSZ és a KR NNI nyomozói szoros együttműködésben hajtották végre. Az elmúlt hónapok alatt beszereztek minden olyan bizonyítékot, mely alátámasztotta a patikus titkos tevékenységét, és felderítették azokat, akik az illegális tevékenységben még részt vettek. Kiderült, hogy a gyógyszerésznek több olyan visszatérő vevője van, akiknek a különböző gyógyászati készítményeket vény nélkül és emelt áron értékesíti. Ezeket a termékeket a patika készletéből eleinte selejtezésre szánva vette ki, majd később a gyógyszertár leltárkészletébe nem vezette fel, hanem külön leltárjegyzéket készített róluk.

Ezen felül egy 39 éves budapesti ismerősének, aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik, készített olyan potencianövelő szereket, amiknek forgalmazását hazánkban megtiltották. Az oldatok csomagolása és címkézése nagyban hasonlított az eredetihez. A producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább.

Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is. A gyógyszerész neje volt, hogy maga egyeztette le a vevőkkel a vényköteles termékek kiadását, és ismerősüknek a potencianövelő csomagolását és kiszállítását is. A két női gyógyszerész asszisztens főnökük utasítására végezte a szabálytalan gyógyszerkiadásokat, bár ebből hasznuk nem származott, csak az üzletvezetőnek.

Az elkövetők elfogására összehangolt akciót szerveztek a nyomozók, ügyészek és a szakhatóság bevonásával. Június 5-én hajnalban 11 helyszínen zajlottak elfogások és kutatások. Négy férfit és két nőt fogtak el: a 60 éves gyógyszerészt, a 39 éves producert, a patikus feleségét és két alkalmazottját, valamint négy vevőt. Lakásaikban és a gyógyszertárban kutatást hajtottak végre a rendőrök, és számos bizonyítékot lefoglaltak, mint ahogy vagyonvisszaszerzés érdekében több mint 10 millió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is. Így összesen több mint 100 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kilenc fő mindegyikét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd a 60 és a 39 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm