23 °C Budapest
Frowning woman touching forehead realizing online fraud during shopping with laptop looking at screen

Új, meglepően hatékony gyógyszert fejlesztettek ki a migrén kezelésére

2024. április 12. 14:41

Az Atogepant, egy új gyógyszer, amelyet a migrén kezelésére fejlesztettek ki. Naponta egyszer kell bevenni és jelentős előrelépést jelent a migréntől szenvedő betegek számára. A kísérletek szerint felére csökkenti a rohamok gyakoriságát, így új reményt kínál azoknak, akik már több kezelési módot is kipróbáltak eredménytelenül - írja a DailyMail. .

Az Atogepant, egy új gyógyszer, amelyet a migrén kezelésére fejlesztettek ki. Jelentős előrelépést jelenthet azok számára, akik rendszeresen küzdenek ezzel a betegséggel. A klinikai vizsgálatok szerint ez a naponta egyszer szedendő tabletta képes csökkenteni a migrénes rohamok számát akár felére is. Az Atogepant hatásmechanizmusa a kalcitonin-génnel kapcsolatos peptid (CGRP) receptor blokkolásán alapul, amely kulcsszerepet játszik a migrén kialakulásában.

A gyógyszer elsősorban azon betegek számára készült, akik havonta legalább négy migrénes napot tapasztalnak és korábban már több más kezelési módot is kipróbáltak eredménytelenül. Az orvosok hangsúlyozzák, hogy bár az Atogepant ígéretes megoldást kínál, fontos további lépéseket is tenni a migrén megelőzése érdekében.

Az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) információi szerint a migrén tünetei változatosak lehetnek és akár három napig is eltarthatnak. A betegek gyakran tapasztalnak előjeleket, mint például fáradtság vagy hangulatváltozások. A kezelés során fontos figyelembe venni ezeket a figyelmeztető jeleket és megfelelően reagálni rájuk.

Dr. Hana Patel, egy londoni háziorvos szerint az életmódbeli változtatások és bizonyos gyógyszerek kombinálása lehet a legjobb stratégia a migrén kezelésére. Ilyen gyógyszerek például

  • az ibuprofen
  • vagy paracetamol,
  • valamint triptánok,

amelyek enyhíthetik a fájdalmat és csökkenthetik az egyes tüneteket. Az életmódbeli változtatások között szerepel

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • elegendő alvás biztosítása,
  • rendszeres étkezés
  • és a koffein fogyasztásának csökkentése.
  • Emellett fontos tudni, hogy mi váltja ki a migrént és igyekezni elkerülni ezeket a kiváltó okokat.

A migrén és egyszerű fejfájás közötti különbség megértése is kulcsfontosságú.

Míg a migrén általában súlyosabb és lüktető fájdalommal jár együtt, addig az egyszerű fejfájás kevésbé intenzív és általánosabb jellegű lehet.

Összességében bár nincs teljes gyógyulást ígérő kezelés a migrénre, az új gyógyszerek - mint az Atogepant - valamint az életmódbeli változtatások jelentős mértékben hozzájárulhatnak a tünetek enyhítéséhez és az életminőség javításához.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm