13 °C Budapest
Europe, Hungary, Budapest Area, 2018: View Of Ambulance

Kevésen múlt a tragédia a szombathelyi üzemben: kollégái élesztették újra az egyik dolgozót

2023. január 27. 22:01

Kollégái élesztettek újra egy férfit szerdán, miután összeesett az egyik szombathelyi szerelvénygyártó üzemben leltározás közben. Társa hívta ki a mentőket, miközben egy másik dolgozó a diszpécser utasításai alapján újraélesztette. A mentők kritikus állapotban vitték kórházba a 45 éves férfit – számolt be az RTL Híradó.

Szerda délután leltározás közben összeesett egy 45 éves férfi egy szombathelyi szerelvénygyár raktárában. A férfi hirtelen elájult, amikor ezt meglátták a kollégái, akkor egyikőjük azonnal hívta a mentőket, míg a másikuk a diszpécser által adott utasítások alapján megkezdte a szívmasszázst.

Miután az üzem területén nagy a zaj, így a telefonon beszélő kolléga hangosan mondta, hogy mit kell csinálnia a férfinak:

A diszpécser mondta, hogy mit kell csinálni. Hálaistennek nem kellett gondolkodni, hanem mondta, hogy 5-6 centi mélyen nyomjam be és számolta az ütemet

– mondta Toldi Ferenc, aki a szívmasszázst végezte. A mentők percek alatt kiértek és kritikus állapotban kórházba szállították a 45 éves férfit, akit azóta is ott ápolnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mentők azt tanácsolják, hogy mivel minden perc számít ezért senki se féljen megkezdeni az újraélesztést, de ha tárcsázzák a 112-őt onnan minden segítséget megkapnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?