-4 °C Budapest
Doctor sitting at desk and writing a prescription for her patient examination

Tömegesen nyitnak ki a VIP orvosi rendelők itthon: itt gyógyul soron kívül a magyar elit

2023. január 23. 08:19

Az elmúlt években – főként az állami egészségügyi rendszer leterheltsége miatt – az elmúlt években megnövekedett az igény a magánegészségügyi szolgáltatások iránt. Sokan azonban nem engedhetik meg maguknak a magánorvosi ellátásokat: számukra jelenthet megoldást az egészségpénztári tagság. De vajon milyen betegségekre veszik igénybe a szolgáltatást a legtöbben, és hogyan nyújthat segítséget a kiadások csökkentésében? A HelloVidék ennek járt utána.

Az elmúlt időszakban egyre inkább megugrott a kereslet a magánegészségügyi szolgáltatásokra, azon belül is az egészségpénztári tagságra. A legtöbben gyógyszerre, fogorvosi szolgáltatásokra és optikai cikkekre használják fel a tagságukat, de a betegek leggyakoribb problémái közé tartoznak azok is, akik post-covid tünetekkel fordulnak orvoshoz. Ezen kívül sokan orvosi műszereket és ápolási termékeket vesznek igénybe, vagy szűrésekre mennek el.

Az egészségpénztár nagy előnye pedig az, hogy a tagok 20 százalékkal többet tudnak költeni az egészségükre, ugyanis az állam akár 150 ezer forintnyi adókedvezménnyel is támogatja a tagokat. Ráadásul nagy előnye, hogy a magánegészségügyi ellátásokban általánosságban jelentősen rövidebb a várakozási idő, mint a közegészségügyben. Az OTP Egészségpénztár elárulta a lapnak, hogy kutatásaik alapján a budapestiek 22% -a, a megyeszékhelyen élők 19%-a, a városban élők 22%-a rendelkezik egészségpénztári tagsággal. 2022-ben vidéken Fejér megyében vették igénybe legtöbben az egészségpénztári szolgáltatásokat (3536 db), ezt követte Csongrád- Csanád megye (3419 db) és Győr-Moson- Sopron megye (3033 db). Az általuk igénybe vett szolgáltatások alapján elmondhatjuk, hogy a gyógyszer és gyógyászati segédanyag költésen kívül a magánegészségügyi szolgáltatások köre egyre népszerűbb és széleskörűbb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?