Close-up Of one unrecognizable Businessman Sitting On Wheelchair In Office during the day.

135 milliós rezsiszámlát kapott a sérült emberekkel foglalkozó egyesület: 1600 magyar ellátása van veszélyben

2022. november 7. 09:42

Egyre több intézménynek okoznak gondot az emelkedő rezsiszámlák. Most egy fogyatékossággal élő embereket ellátó egyesület került nehéz helyzetbe, ugyanis 135 millióra nőtt a rezsiszámlájuk.

1600 fogyatékossággal élő ember ellátása és 200 dolgozó megélhetése kerülhet veszélybe, miután 20 millióról 135 millióra nőtt a Mozgássérültek Somogy Megyei Egyesületének rezsiszámlája. Az egyesület elnöke szerint ezt nem tudják kifizetni.

Az otthonban 24 bentlakó és 40 bejáró fogyatékossággal élő embert látnak el, ameddig nyitva maradhatnak. Az intézményben lakóknak, és dolgozóknak nagy problémát okozna a zárás, hiszen sokukat sem családi, sem egyéb területen nem tudnák megoldani a saját ellátásukat és lakhatásukat. Ráadásul többen az intézményben is dolgoznak.

Ez az egyik intézmény a 24-ből, amelyet a Mozgássérültek Somogy Megyei Egyesülete üzemeltet. Összesen 1600 embert látnak el: mozgássérülteket, vakokat, siketeket és halmozottan fogyatékos embereket, nemcsak a megyéből, hanem az egész országból. Eddig összesen évi 20 millió forint volt a rezsiszámlájuk, de a szigorítás után ők is kiestek a rezsicsökkentéssel védettek köréből, és mint Hegedűs Lajos, az egyesület elnöke az RTL Híradónak elmondta,

az idei árajánlatok alapján a gáz- és a villamosenergia, valamit a távfűtés – mert egy intézményben van távfűtés – költsége meghaladja a 135 millió forintot, amit egy civilszervezet nem tud kigazdálkodni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az egyesület költségvetésének 15 százalékát a betegek fizetik, 65 százalékát az állam adja, a fennmaradó 20 százalékot adományokból gyűjtik össze. Miután ez utóbbi bevétel bizonytalan, a sérült emberek pedig nem tudnak többet fizetni, így az államtól várnak segítséget, de eddig nem jártak sikerrel. Ha nem kapnak segítséget, nem tudják fizetni a csaknem hétszeresére nőtt rezsiszámlát, és csődbe mehetnek. Ezzel 1600 fogyatékos ember ellátása és 200 dolgozó munkahelye kerülhet veszélybe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05