7 °C Budapest
healthy problem concept:  baby powder in hand, dangerous for breath system

Leállítják a népszerű babaterméket: több gyanú is felmerült a biztonságával kapcsolatban

2022. augusztus 12. 16:34

A Johnson's babapúdert közel 130 éve kapni, és a vállalattal szimbólumává vált azóta a termék. A babapúder sokféleképp használható fel: pelenkakiütés ellen, kozmetikai célokra, többek között száraz samponként is. Most viszont véget és a babapúder karrierje – írja a 444.hu.

Egy gazdasági döntés alapján a Jonhson & Johson felhagy a talkumalapú hintőporok gyártásával, és a jövőben kizárólag kukoricakeményítő-alapú babapúdert fognak forgalmazni. A cég hozzátette, hogy a kukoricakeményítő-alapú babahintőport már a világ minden országában árulják és elismételte, hogy a babapúderek használata biztonságos.

A bejelentés több mint két évvel azután történt, hogy az óriáscég megszüntette az említett talkumalapú temrék értékesítését az Egyesült Államokban, ugyanis több tízezer perrel kell szembenéznie. A pereket indító nők azt állítják, hogy a talkumpor azbesztet tartalmazott és petefészekrákot okozott náluk. A talkumot a földből bányásszák és az azbeszthez közeli fugákban található, amiről ismert, hogy rákot okoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem