20 °C Budapest
Filling out vaccine documentation

Így változnak a védettségi igazolványok Magyarországon: szeptembertől lesz, akinek fizetni kell

2022. augusztus 2. 18:04

Szeptembertől fizetnie kell azoknak, akik elvesztik a védettségi igazolványukat. A kártya pótlása 3 ezer forintba fog kerülni – derül ki a Magyar Közlönyből.

A Magyar Közlönyben megjelent friss rendelet alapján szeptember elejétől a védettségi igazolvány pótlásáért, cseréjéért 3000 forintot kell fizetni. Ebből 2000 forint az igazolvány előállítási költsége, a pénzt pedig Budapest Főváros Kormányhivatalának számlájára kell befizetni.

A befolyt díjnak az igazolványok előállítási költségére vonatkozó részét negyedévente összesítik, utalják a Miniszterelnöki Kabinetiroda számlájára, azt a védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. használja fel. Az összeget akkor is ki kell fizetni, ha a kérelmező az igénylést visszavonta, vagy a kérelmét elutasították. Az ismételten benyújtott kérelem esetén szintén 3 ezer forintot kell fizetni az új védettségi igazolványért.

Az igazgatási szolgáltatási díjat csak az igazolvány pótlásakor, cseréjekor kell fizetni. Erre csak abban a kivételes esetben lehet szükség, ha például az igazolvány elveszett vagy megrongálódott. Jelenleg a védettségi igazolvány semmilyen szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges és semmilyen ezzel kapcsolatos módosítás nincs napirenden. A védettségi igazolvány kiállítása a védettség megszerzése után továbbra is minden esetben ingyenes és az igazolvány korlátlan ideig érvényes. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?