11 °C Budapest
Filling out vaccine documentation

Így változnak a védettségi igazolványok Magyarországon: szeptembertől lesz, akinek fizetni kell

2022. augusztus 2. 18:04

Szeptembertől fizetnie kell azoknak, akik elvesztik a védettségi igazolványukat. A kártya pótlása 3 ezer forintba fog kerülni – derül ki a Magyar Közlönyből.

A Magyar Közlönyben megjelent friss rendelet alapján szeptember elejétől a védettségi igazolvány pótlásáért, cseréjéért 3000 forintot kell fizetni. Ebből 2000 forint az igazolvány előállítási költsége, a pénzt pedig Budapest Főváros Kormányhivatalának számlájára kell befizetni.

A befolyt díjnak az igazolványok előállítási költségére vonatkozó részét negyedévente összesítik, utalják a Miniszterelnöki Kabinetiroda számlájára, azt a védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. használja fel. Az összeget akkor is ki kell fizetni, ha a kérelmező az igénylést visszavonta, vagy a kérelmét elutasították. Az ismételten benyújtott kérelem esetén szintén 3 ezer forintot kell fizetni az új védettségi igazolványért.

Az igazgatási szolgáltatási díjat csak az igazolvány pótlásakor, cseréjekor kell fizetni. Erre csak abban a kivételes esetben lehet szükség, ha például az igazolvány elveszett vagy megrongálódott. Jelenleg a védettségi igazolvány semmilyen szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges és semmilyen ezzel kapcsolatos módosítás nincs napirenden. A védettségi igazolvány kiállítása a védettség megszerzése után továbbra is minden esetben ingyenes és az igazolvány korlátlan ideig érvényes. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm