17 °C Budapest
Disguised person with a monkey mask and doctors suit, holding a sign with the danger sign and a monkey that says: MONKEYPOX, on a purple background. Pandemic, virus, epidemic, Nigeria and smallpox.

Ijesztő dolgot mondott a majomhimlőről a virulógus: "Ez egyre rosszabbul fest"

2022. június 4. 19:04

A majomhimlő nemzetközi terjedése sokkal komolyabb, mint eddig gondolták, és a legújabb felfedezések fényében úgy tűnik, jóval hosszabb ideje van jelen Afrikán kívül, mint eddig sejteni lehetett.

A genetikai adatok azt mutatják, hogy legalább két különböző majomhimlő-járvány zajlik éppen Európában és Amerikában, ez pedig szélesebb körű terjedésre utal ahhoz képest, amit korábban sejtettek - számol be  24.hu.

Ez egy meglepő felfedezés, és azt sugallja, hogy a nemzetközi terjedés szélesebb, és hosszabb ideje fordul elő a vírus Afrikán kívül is, mint korábban gondolták az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) munkatársai.

Kemenesi Gábor virológus Twitteren szólalt meg a témában: „Ez a majomhimlő történet egyre rosszabbul fest. (…) Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy sikerült Afrikán kívüli állatokra áthurcolni, ez magyarázná a két külön klasztert. De ha nem ez, akkor valami hasonló megdöbbentő lesz.”

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?