24 °C Budapest
In this photo illustration, a health worker wearing gloves holding a test sample tubes labeled COVID-19 Omicron variant in front of a display. More than 150 confirmed cases of the Omicron variant have been detected in India.

Megszólalt a tisztifőorvos: nem dőlhetünk hátra, érkezik a hatodik hullám

2022. március 31. 19:30

Magyarországon jelenleg az 5. hullám kezd lecsendesedni, azonban felütötte fejét egy újabb variáns. Müller Cecília is felhívta a figyelmet a koronavírus elleni védőoltások beadatására, de az új variánsról is beszélt.

Habár jelenleg kevesebb figyelmet kap, a koronavírus még ugyanúgy jelen van az életünkben. A TV2 Mokkában Müller Cecília arról beszélt, hogy a nemzetközi helyzetet folyamatosan figyelemmel követik. Izraelben jelentősen megnőtt az új fertőzöttek száma, és különböző európai országokban is emelkedésnek indultak az adatok. Magyarországon jelenleg az 5. hullám kezd lecsendesedni, viszont felütötte fejét egy újabb variáns.

Számítanunk kell arra, hogy egy picit emelkedni fognak nálunk is a számok, de ami a legfontosabb, hogy elsősorban az új fertőzöttek életkori megoszlása különböző. Ismételten azt tapasztaljuk, hogy a 60 év felettieknél jelentkeznek újabb pozitív esetek. Ezért rendkívül fontos a harmadik védőoltásnak a beadása

– mondta, majd hozzátette: az alapimmunizálás már három oltásból áll, ezt tekintsék alapnak az emberek. Megerősítette, hogy az új variáns miatt van napi 3000 környékén az új fertőzöttek száma. A figyelőrendszereik 100%-ban azt mutatják, hogy az omikron variáns van jelen, azon belül pedig az úgynevezett BA2-es, lopakodó. A fertőzőképessége az országos tiszti főorvos szerint ennek a variánsnak magasabb, és ezért lehet látni az emelkedő számokat. A betegség lefolyásában jelentős különbséget nem látnak eddig. Müller Cecília azt tanácsolta, aki teheti, konzultáljon az orvosával a negyedik oltás beadatásáról is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?