Close-up portrait of a sad young girl with a painful tooth, a doctor in office chairs, an isolated dentist office background clinic. Expressions of the human face, emotions, feelings, reactions

Rengeteg magyar fiatalt él ezzel az egészségügyi szolgáltatással: vagyonokat költöttek rá idén

2021. december 10. 20:03

Több mint egymilliárd forintot költöttek fogorvosi vizsgálatra, szolgáltatásokra és termékekre 2021 első félévében az egyik egészségpénztár tagjai – derült ki a pénztár legfrissebb eredményeiből. Már 2019-ben megfigyelhető volt, hogy a 16-30 éves korosztály egyre nagyobb hangsúlyt fektet a megelőzés fontosságára, tavaly pedig már ugyanez a korosztály közel négyszer többet költött fogászati szűrésekre.

Sokan azt hihetik, ha nincsen semmilyen fogászati panaszuk, akkor nem is kell fogorvoshoz fordulniuk. Azonban ez koránt sincs így. Ahhoz, hogy elkerüljük fogaink elvesztését, a fájdalmas ínybetegségeket és egyéb fogászati problémákat, a megelőzés és a rendszeres ellenőrzés elengedhetetlen. A tendencia szerencsére azt mutatja, hogy saját fogaik egészségére továbbra sem sajnálnak költeni a magyarok, hiszen az OTP Egészségpénztár tagjai körében még mindig ez az egyik legnépszerűbb szolgáltatás típus.

Az elmúlt félévben az egészségpénztári tagok több, mint 1 milliárd forintot fordítottak fogorvosi vizsgálatokra, szolgáltatásokra és termékekre, ami arányaiban meghaladja a tavalyi féléves költések összegét. Az eredményekből megfigyelhető, hogy a 16-30 éves korosztály is egyre tudatosabb, ha a saját egészségéről van szó.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amennyiben a fogsor javítása érdekében gyógyászati segédeszközre van szükség, ennek költsége szintén elszámolható az egészségpénztári megtakarítások terhére. Nem meglepő így, hogy a fogszabályozásra költött összeg évről évre nő, az idei első félévben közel 14 millió forintnál jár és várhatóan ez a szám még növekedni fog az év végére. A fiatalok mellett, akik egyre többet költenek foguk egészségére, az idősebb korosztály körében is megfigyelhető a tudatosság. A fogtechnikusok által használt fogtechnikai eszközökre, melyeket főként fogpótláshoz használnak (csavar, protézis) például elsősorban a 41-70 éves korosztály tart igényt, amire idén eddig 7 millió forintot fordítottak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?