9 °C Budapest
Closeup of a nervous woman and her doctor wearing face masks and getting a vaccine shot in a doctors office

Felszólították az EU lakosságát: mindenki vegye fel a koronavírus elleni védőoltást!

MTI
2021. december 8. 19:01

Az Európai Unió tagországainak egészségügyi miniszterei keddi brüsszeli tanácskozásukon a koronavírus elleni emlékeztető oltás felvételére szólították fel a lakosságot - tájékoztatott közleményben az EU Tanácsa az értekezlet után.

A beszámoló szerint a miniszterek támogatták azt is, hogy a tagállamokban összehangolják az uniós védettségi igazolványok érvényességét. Úgy vélték, hogy erről még ebben a hónapban döntés születhet, a tanúsítványok érvényességének harmonizálása ugyanis - mint írták - megkönnyíti a határátlépést és az unión belüli mozgást.

A miniszterek emellett az új vírusvariáns, az omikron beazonosítására alkalmas tudományos elemzések bővítésére, az omikronhoz köthető emberi érintkezések nyomon követésére és a járvány megfékezését célzó intézkedések betartására szólítottak fel a közelgő ünnepek idején is. Megállapítva, hogy a közös uniós oltóanyag-beszerzés sikeresnek bizonyult, a miniszterek támogatták a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló gyógyszerek közös beszerzését is.

Az egészségügyi miniszteri tanács támogatta azt a szabályozást is, amely egészségügyi veszélyhelyzet esetén biztosítja a gyógyszerek, az oltóanyagok és egyéb orvosi eszközök előállításának és forgalmazásának felgyorsítását, valamint más szükséges intézkedések kidolgozását.

A tanácskozáson az "egészségügyi unió" megerősítéséről is szót ejtettek, és kiemelték, hogy ennek keretében egyebek között a rugalmas egészségügyi rendszerek innovatív megoldásainak megvalósítására, a gyógyszerek hozzáférhetőségének javítására, a rák elleni küzdelemre és az EU globális egészségügyben betöltött szerepének javítására összpontosítanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem