2 °C Budapest
Nyíregyháza, 2021. november 28.Tóth László ortopéd fõorvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. november 28-án. A november 22-tõl december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióhét keretében regisztráció és elõzetes idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelõkben is.MTI/Balázs Attila

Megszólalt a Honvédkórház főigazgatója: 30 éves oltatlanok is intenzívre kerülnek

MTI
2021. november 29. 08:29

Mintegy 15 ezer oltást adtak be a múlt héten, több mint ezer embernek adták be a védőoltás első dózisát - mondta Wikonkál Norbert. A Honvédkórház főigazgatója szerint az oltottak közül azok kerülnek kórházba, intenzív osztályra, akik veszélyeztetettnek számítanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára – jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában. Wikonkál Norbert kifejtette, az oltási akcióhét első hetének utolsó napján, vasárnap is elég jó volt a forgalom. Csak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban mintegy 15 ezer oltást adtak be a múlt héten. Ezek között több mint ezer embernek adták be a védőoltás első dózisát – tette hozzá.

Értékelése szerint az oltási akcióhét is megmutatta: el lehet jutni az emberekhez, és ezért is örömét fejezte ki, hogy a jövő héten is folytatódik az akció.

Kérdésre válaszolva fontos lépésnek nevezte az 5-11 éves korosztály oltását is. Ugyanis – mint kiemelte – a vírus mostani hullámában a gyermekközösségek (óvodák, iskolák) környezetében sokan betegszenek meg. Ezért fontos erősíteni ebben a körben az oltást, mind a gyermekek első, mind a szüleik ismétlő oltásának beadásával – hangsúlyozta.

Wikonkál Norbert azt mondta: a Honvédkórházban a koronavírusos betegek számában lassú emelkedés tapasztalható.

Az eddigiek alapján elég jól uralható a helyzet

– fogalmazott.

Ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy az oltottak közül azok kerülnek kórházba, intenzív osztályra, akik veszélyeztetettnek számítanak. Az oltatlanok között viszont életerős, egészséges, 30-as éveikben járó emberek is vannak, akik kórházi kezelésre szorulnak.

Címlapkép: Balázs Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?