Overhead view of cigarettes stacked together

Teljesen betiltanák a cigarettát: megszólalt a legnagyobb dohánycég feje

2021. július 26. 10:29

A Philip Morris Internation vezérigazgatója felszólította a brit kormányt, hogy 2030-ig tiltsák be a cigarettát. Jacek Olczak úgy fogalmazott, cége „el tudja képzelni a világot cigaretta nélkül”, és „minél előbb megtörténik, annál jobb mindenkinek”.

Felszólította az Egyesült Királyság kormányát a Philip Morris Internation vezérigazgatója, hogy 10 éven belül tiltsák be a cigarettákat - írja a Guardian. Jacek Olczak úgy fogalmazott, cége „el tudja képzelni a világot cigaretta nélkül”, és „minél előbb megtörténik, annál jobb mindenkinek”.

Mint kifejtette, a cigarettákat hasonlóan kellene kezelni a benzines autókhoz, amelyek értékesítését Nagy-Britanniában az eddig tervezettnél tíz évvel előbb, már 2030-ban megtiltják.

A Philip Morris ezzel egyfelől saját márkáját, a Marlborot is nehéz helyzetbe hozza, ám jobban az előtérbe tolja egy másik termékét, az IQOS-t, ami nem égeti, hanem melegíti a dohányt, a reklámjuk szerint pedig füst és kátrány nélkül juttatja be a nikotint a szervezetetbe.

Olczak szerint ha a brit kormány tényleg a tiltás mellett döntene, és felajánlana a dohányosok számára „füstmentes alternatívákat”, azzal „mindörökre megoldanák a problémákat”.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?