27 °C Budapest
Budapest, 2020. október 22.Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én.MTI/Balogh Zoltán

Gulyás Gergely: a magyar oltási igazolvány kiválthatja az EU-sat is

2021. június 3. 09:40

Mit, miért tesz a kormány? - tájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

A miniszter  arra buzdít mindenkit, hogy oltassa be magát: "Minden oltás hatékony, a hatékonyságban látott különbségek csekélyek." 3,7 millió magyar kapta meg a második oltást, közülük 8193 fő volt, aki megbetegedett, és 524-en haltak meg. Ha az egész társadalom be lett volna oltva, akkor 900-an haltak volna meg a járványban - közölte Gulyás Gergely, majd hozzátette,

a magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmazni fogja minden oltás típusát és időpontját,  azaz meg fog felelni az uniós elvárásoknak.

A miniszter szerint nem kell tartani attól, hogy az uniós országok Magyarországot hátrányosan különböztetik majd meg a keleti oltóanyagok alkalmazása miatt, és azokkal az országokkal, amelyekkel kétoldalú megállapodás született,  el fognak fogadni minden itthon alkalmazott vakcinát.

A magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós green card kiváltására. Teljes lesz az utazási szabadság az unióban, azok számára, akik beoltották magukat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A miniszter elmondta, hogy a magyar gazdaság 4,9-5 százalékos os visszaesése nemzetközi összevetésben nem jelentős, de ma már a kilábalás szakaszában állunk, ezért fontos bejelentések várhatóak a közeljövőben.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a 16 éven aluliak kísérővel bemehetnek majd zenés-táncos rendezvényre, erről hamarosan megérkezik a rendelet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?