31 °C Budapest
Budapest, 2020. október 22.Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 22-én.MTI/Balogh Zoltán

Gulyás Gergely: a magyar oltási igazolvány kiválthatja az EU-sat is

2021. június 3. 09:40

Mit, miért tesz a kormány? - tájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

A miniszter  arra buzdít mindenkit, hogy oltassa be magát: "Minden oltás hatékony, a hatékonyságban látott különbségek csekélyek." 3,7 millió magyar kapta meg a második oltást, közülük 8193 fő volt, aki megbetegedett, és 524-en haltak meg. Ha az egész társadalom be lett volna oltva, akkor 900-an haltak volna meg a járványban - közölte Gulyás Gergely, majd hozzátette,

a magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-ig tartalmazni fogja minden oltás típusát és időpontját,  azaz meg fog felelni az uniós elvárásoknak.

A miniszter szerint nem kell tartani attól, hogy az uniós országok Magyarországot hátrányosan különböztetik majd meg a keleti oltóanyagok alkalmazása miatt, és azokkal az országokkal, amelyekkel kétoldalú megállapodás született,  el fognak fogadni minden itthon alkalmazott vakcinát.

A magyar védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós green card kiváltására. Teljes lesz az utazási szabadság az unióban, azok számára, akik beoltották magukat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A miniszter elmondta, hogy a magyar gazdaság 4,9-5 százalékos os visszaesése nemzetközi összevetésben nem jelentős, de ma már a kilábalás szakaszában állunk, ezért fontos bejelentések várhatóak a közeljövőben.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a 16 éven aluliak kísérővel bemehetnek majd zenés-táncos rendezvényre, erről hamarosan megérkezik a rendelet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10