24 °C Budapest
Kecskemét, 2021. május 4.A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina a Bács-Kiskun Megyei Oktatókorház oltópontján Kecskeméten 2021. május 4-én.MTI/Bús Csaba

WHO: nem biztos, hogy hatásos 60 év felettieknél a kínai Sinopharm vakcina

2021. május 4. 19:12

A WHO nem azt állítja, hogy az oltás 60 év fölött hatástalan vagy káros lenne, csak hogy nincs elég adat, elég bizonyíték arról, hogy biztosan hatásos. 60 év alatti, egészséges embereknél a vakcina hatásosan előzi meg a koronavírus-fertőzést.

Közzétette a Sinopharm védőoltásról adott értékelését az Egészségügyi Világszervezet, kielemezve a már korábban publikált adatokat. Ezek alapján a WHO azt írja, hogy 60 év alatti, egészséges embereknél a vakcina hatásosan előzi meg a koronavírus-fertőzést, az adatok alapján viszont nem lehet meggyőzően kijelenteni, hogy 60 év felettieknél is hatásos az oltás.

Magyarországon elsősorban pont a 60 év felettieket oltották ezzel a szerrel, az eddig beadott Sinopharm vakcinák 93 százalékát ez a korosztály kapta. Fontos megjegyezni, hogy a szervezet nem azt állítja, hogy az oltás 60 év fölött hatástalan vagy káros lenne, csak hogy nincs elég adat, elég bizonyíték arról, hogy biztosan hatásos. 

Egész pontosan úgy fogalmaz a szervezet, hogy "alacsony mértékben bizonyosak" abban, hogy 60 év fölött hatásos a vakcina.

Abban pedig „nagyon alacsony mértékben bizonyosak"  hogy a BBIBP-CorV vakcina (a Sinopharm hivatalos neve)  hatásos  Covid–19 megelőzésében a krónikus betegeknél. Emellett arról sincs a WHO szerint elég adat, hogy a Covid-19 súlyos formája ellen hogy véd az oltás, mennyi ideig véd, és szükséges-e emlékeztető oltást adni, véd-e a vírus variánsaitól és kismamáknak beadható-e biztonságosan.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fotó: Bús Csaba, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 17. 20:55