6 °C Budapest
female Doctor hand holding syringe and covid-19 vaccine in blue gloves with white coat. Disease injection concept.

A Pfizerre felesleges várni: AstraZenecával olthatják azokat, akik nem kérik a kínai vakcinát

MTI
2021. április 28. 14:45

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyar oltási terv kifejezetten sikeres, Magyarország az Európai Unió második legátoltottabb és legvédettebb országa - jelentette ki a Miniszerelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, azt mondta, a magyar lakosság 38 százaléka már megkapta az oltást.

A beoltottak száma 3 774 221, közülük 1 773 900-an már a második oltást is megkapták - tette hozzá. A regisztráltak száma a keddi adatok szerint 4 millió 526 ezer fölé emelkedett, 74 százalékuk már megkapta az oltást. A regisztráltak közül mintegy 1,2 milliónyian nincsenek még beoltva. Azok, akik regisztrálnak, és foglalnak időpontot, napokon belül megkaphatják az oltást, a vakcinák rendelkezésre álló mennyisége jelenleg már nem akadály - közölte az államtitkár.

Vasárnap 600 ezer Sinopharm vakcinát szállítottak ki az oltópontokra, csütörtökön várhatóan újabb 400 ezer adag érkezik. Emellett más vakcinaszállítmányok is érkeztek és érkeznek - tudatta György István. Az államtitkár leszögezte,

már nem a vakcinamenyiségen múlik, ki mikor kapja meg az oltást.

Nem kell már várni a háziorvos hívására, már minden regisztrált - életkorától és munkahelyétől függetlenül - az eeszt.gov.hu honlapon könnyedén foglalhat időpontot az ország bármely oltópontjára. Ezt követően pedig egy-két napon belül megkaphatja az oltás - mondta.

Az online időpontfoglaló-rendszer jól vizsgázott az elmúlt napokban, a regisztráltak csütörtökre és az azt követő napokra is tudnak időpontot foglalni Sinopharm vakcinával történő oltásokra - közölte az államtitkár. György István szólt arról, hogy megnyílik a lehetőség időpontok foglalásra május 3-tól 7-ig az AstraZeneca-oltásokra is a kórházi oltópontokra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pénteken 324 ezer adagos AstraZeneca-szállítmány érkezik, amelyből 200 ezer adagot az elsőkörös oltásokra használnak fel.

Az országos oltási munkacsoport vezetője kifejtette, a kedden megérkezett Pfizer-szállítmányt a regisztráltak másodikkörös oltására, valamint a 16-18 éves korosztály vakcinációjára fogják felhasználni. György István kitért arra, az operatív törzs döntése alapján lehetővé válik azoknak az oltása is, akik három hónapon belül estek át a fertőzésen.

Az államtitkár arra biztatott mindenkit, regisztráljon és foglaljon időpontot, mert az oltással nem csak saját magát védi, hanem a közösséget is. Az oltási program előrehaladásával egyre inkább magunk mögött hagyhatjuk a járványt, válik szabadabbá az élet - mondta. Magyarországon tíz emberből, aki oltást kért, hét már megkapta azt. Aki pedig nem kapta meg, már csak rajta múlik, hiszen ha rászán egy percet, és online időpontot foglal, egy-két napon belül beoltják - hangsúlyozta György István.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem