31 °C Budapest
Szekszárd, 2021. április 14.Sima Ferenc orvos beolt egy férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórház oltópontján 2021. április 14-én.MTI/Kiss Dániel

Megszólalt Gulyás Gergely: májusra minden 18 évnél idősebb magyar megkaphatná az oltást

2021. április 15. 10:46

Májusban minden 18 évnél idősebb magyar megkaphatja az oltást, így június elejére visszatérhetünk megszokott életünkhöz – mondta a Figyelőnek adott interjúban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az úgynevezett társadalmi immunitás alapja, hogy a magyar társadalom 60-75 százaléka oltáshoz jusson - mondta Gulyás Gergely. A miniszter szerint ehhez két feltétel kell: vakcina és hajlandóság. Előbbivel nincs probléma, kijelentette,

májusban minden 18 évesnél idősebb ember megkaphatná az első oltást.

Ami az oltási hajlandóságot illeti, eddig 8 millió nagykorú magyar állampolgárból több mint 4,1 millióan regisztráltak. Gulyás Gergely arról beszélt, az újraindítás folyamatos és fokozatos. Május végére, június elejére vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz. Európában a jelenlegi tervek szerint valamennyi tagállam szabadon dönthet a keleti vakcinák elfogadásáról, így valószínűsíthető, hogy az uniós igazolásnál a fertőzöttség mértékének és a viszonosságnak nagyobb jelentősége lesz.

Várhatóan az Európai Unió tagállamaiban egyedi döntések születnek majd, különösen azért, mert a déli, idegenforgalomban és turizmusban érintett országok gazdaságilag nem élnek túl még egy kieső nyarat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fotó: MTI / Kiss Dániel

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?