Gulyás Gergely: itt az időpont, amikor Magyarországon már mögöttünk lehet a járvány

Gulyás Gergely: itt az időpont, amikor Magyarországon már mögöttünk lehet a járvány

2021. április 8. 11:15

Gulyás Gergely szerint júniusra mögöttünk lehet a járvány. A miniszter ezen felül beszélt az iskolanyitásról, illetve arról is, hogy a foci eb-re csak oltás-igazolvánnyal lehet majd részt venni. De hozzátette, ez még messze van.

Nem lesz csökkentve a 12 hetes időszak a két oltás közt

A 12 hetes két oltás közti időszakot nem csökkentik. A protokoll bevezetése nem az volt, hogy kevés oltás volt, hanem hogy az EU-s gyógyszerhatóság szerint így lehet a legnagyobb védettség - mondta el Gulyás Gergely.

Még egyszer elmondta Gulyás Gergely újságírói kérdésre: az AstraZeneca biztonságos és arra buzdított mindenkit, hogy vegyék fel az oltást. A nyitásról azt mondta Gulyás Gergely, hogy nem elhamarkodott a döntés, a tudományos konszenzus szerint.

A boltnyitásról elmondta: a kijárási tilalom kitolása 10-re még csökkenti is a tömegeket a boltokban, ami csökkenti a járvány terjedését.

Hamarosan döntés lehet a 16-18 évesek oltásáról

Az április 19-ei nyitásnál nem látnak komoly kockázatot - mondta el Gulyás Gergely. Májusban valószínűleg írásbeli érettségik lesznek, júniusig várhatóan mindenkit be lehet oltani, még a fiatalokat is. A hatóság hamarosan dönt majd arról, hogy lehet-e 18 év alatt oltani.

A 16 és 18 évesek oltásának tekintetében az NNK még nem hozott döntést. Az világosan látszik, hogy ez a korosztály veszélyeztetettsége csekély, de nem teljesen veszélytelen.

8 millió oltás május végéig a rendelkezésre fog állni, aki akarja a szóbeli érettségéig várhatóan felveheti az oltást.

Áprilisban meglehet a 4 millió oltott

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy áprilisban meglehet a 4 millió, de akár a 4,4 millió oltott is. Sőt, május végéig úgy néz ki, hogy mindenkit betudnak majd oltani, aki regisztrált.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Védettségi igazolás kell majd a sportrendezvényeken való részvételhez

A sportrendezvényeken majd csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni - mondta Gulyás Gergely. Várhatóan a nyáron már meg lehet rendezni az ilyen eseményeket.

Júniusra remélhetőleg a járvány mögöttünk lesz

- tette hozzá. Gulyás Gergely szerint április végéig teraszokra ki lehet majd ülni.

A fitnesztermek még nem nyithatnak.

A pedagógusok soron kívüli oltásának első köre során minden pedagógust beoltottak, aki regisztrált, de még nem oltottak be. 78 ezer meghívó ment ki, 66 ezer pedagógus jelent meg az oltásokon. Korábban az oltási sorrendben korukra tekintettel már 34 ezer tanár. Április 30-ig több mint 100 ezer tanárt sikerült beoltani.

Oltás-igazolvány

Egyelőre még nem hozott döntést a kormány arról, hogy milyen előjogokat jelent majd. Valószínűleg a karanténkötelezettség eltörlése többek közt sorra kerül. 3,5-4 millió beoltottnál dönt majd a kormány a vakcinaigazolások privilégiumairól.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?