Elárulta Müller Cecília, mikor kaphatja meg minden regisztrált magyar a védőoltást

Elárulta Müller Cecília, mikor kaphatja meg minden regisztrált magyar a védőoltást

2021. február 25. 14:22

Húsvétra mindenki kaphat oltást, aki regisztrált - szögezte le az operatív törzs február 25-én tartott sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos.

A mai napig már több mint félmillióan megkapták az első oltást Magyarországon - közölte Müller cecília, aki szerint a mérföldkő eléréséért köszönet jár az érintetteknek. A tisztifőorvos kiemelte, hogy

húsvétra mindenki kaphat oltást, aki regisztrált

Mint mondta, vannak ugyan különbségek az oltóanyagok között, de mindegyik vakcina biztonságos. Akit felhívnak a háziorvosok, azokat arra kérik, fogadják el a rendelkezésre álló vakcinát. Mivel többféle oltóanyag van az országban, mindenkinek megoldható a védőoltása. Reális, hogy "húsvétra, a húsvét körüli időszakra" mindazokat be tudják oltani, akik regisztráltak - fogalmazott a tisztifőorvo, aki azt is kiemelte, hogy

a vakcina jelentősen csökkenti a halálozás esélyét.

Folyamatosan változnak a vakcinák alkalmazási lehetőségei is. Mint azt Müller jelezte, jók a hírek: az izraeli egészségügyi minisztérium közleménye alapján annak kockázata, hogy valaki az első oltást követően megbetegszik és hogy súlyosan zajlik, sokkal kevesebb lett az ottani tapasztalatok szerint, például 98,9%-kal kisebb az elhalálozás esélye. Egy másik, Müller Cecília által az AstraZenecával kapcsolatban említett kutatás alapján a második oltás későbbi (4 hét helyett 6 hét időközzel történő) beadása növelni tudja a hatásosságot.

A harmadik hullám felmenő szakaszában vagyunk

A járványügyi adatok sajnos megerősítik, hogy a harmadik hullám zajlik, és erőteljesen emelkednek a számok

- mondta Müller Cecília tisztifőorvos.

A vírusmutánsok exponenciálisan növelik a fertőzöttek számát, a 4385 új fertőzött és az aktív fertőzések száma is nőtt, 84 061-re. Növekszik a súlyos megbetegedettek száma is, így már 4830 fő van kórházban, közülük 411-en szorulnak lélegeztetésre.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Rendőri intézkedések az elmúlt 24 órában

119 személlyel szemben rendelkeztek az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt a rendőrök - ismertette Kiss Róbert. Kereskedelmi üzletekben és bevásárló központokra ebből 29 eset jutott. Vendéglátó üzlet ideiglenes bezárására nem került sor. A kijárási tilalmat 345-en szegték meg. A korridorokon 65 rendőri intézkedés történ a tranzitálási szabályok megszegése miatt. 11 751 esetben ellenőrizték a hatósági karantént, ebből jelenleg 29 389 van érvényben.

Kiss Róbert felidézte, hogy a kormány meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. E szerint március 15-éig hatályban maradnak a maszkviselésre, a kijárási tilalomra, a közterületi magatartásszabályokra, az üzletekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozások és a rendezvénytartás szabályai - emlékeztetett Kiss Róbert rendőr alezredes.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22