2 °C Budapest
Majdnem egy héttel előbb megkaphatja az egyik vakcina az uniós engedélyt

Majdnem egy héttel előbb megkaphatja az egyik vakcina az uniós engedélyt

2020. december 15. 14:37

Korábban december 29-ére, azaz a jövő utáni keddre várták a Pfizer/BioNTech vakcina EU-s engedélyezését, német lapértesülések szerint azonban ez már majdnem egy héttel korábban, 23-án megvalósulhat. A német egészségügyi miniszter az elosztás kapcsán az uniós szolidaritást hangsúlyozta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Várhatóan december 23-án adja ki az Európai Unió gyógyszer-felügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az új típusú koronavírus ellen az amerikai Pfizer és a német BioNTech által kifejlesztett oltás forgalmazási engedélyét - idézi kétm brüsszeli EU-s forrásokra hivatkozó német lap, a Bild és a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) értesülését a hvg.hu.

Ezzel tehát lényegesen hamarabb elkezdődhet az emberek beoltása, mint az eddig várható volt.

A sajtóhírek megjelenésével egyidőben sajtótájékoztatót tartó Jens Spahn német szövetségi egyészségügyi miniszter közvetve megerősítette az értesüléseket azzal, hogy "nagyon jó hírnek" nevezte, hogy 23-án meglehet az engedély. Hangsúlyozta, hogy az EU-tagállamok a szolidaritás jegyében járnak el a vakcinák beszerzése kapcsán. 

Ahogyan azt a magyar kormány már is kommunikálta, hogy hazánkba is az amerikai-német oltás érkezhet meg elsőként. Szintén ma megjelent hírek szerint az egészségügyi dolgozókat akár már december végén beolthatják, ám a tömeges beadás várhatóan már csak 2021-ben tud megkezdődni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09