33 °C Budapest
Idősek, figyelem! Új módszere van a csalóknak: kamu vakcinával húznak le

Idősek, figyelem! Új módszere van a csalóknak: kamu vakcinával húznak le

2020. december 1. 09:44

Soron kívüli koronavírus-oltást ígérve próbáltak pénzt kicsalni egy idős asszonytól a csalók. A 90 éves asszony résen volt, keresztkérdésekkel bizonytalanítottal el a telefonálót.

A gyömrői, Bagóczky Sándorné egy nap valaki azzal hívta fel, hogy soron kívül biztosítani tud neki koronavírus elleni vakcinát. "Az első gondolatom az volt, vajon honnan tudják a telefonszámomat" - mondta a Ripostnak a 90 éves hölgy. Egy férfi hívta, aki elmondása szerint nem volt túl meggyőző.

A beszédéből és abból, ahogy fogalmazott, nekem úgy tűnt, nem valami intelligens és tájékozott

- fogalmazott Bagóczky Sándorné. A férfi a telefonban azt mondta, a vakcinát, amit kínál egy magyar doktornő fejlesztette ki. Nevet is mondott, de ez az asszonynak nem volt ismerős. Ezután rákérdezett, hogy "ha már ilyen nagyszerű ez az oltóanyag, akkor miért nem hallottam róla se a tévében, de a rádióban. Miért nem ezt hirdetik világszerte?" A férfi a kérdésre azt felelte: "Tetszik tudni, milyenek a gyógyszergyárak. Nem engedik, hogy kisebb cégek is beférkőzzenek a köreikbe. Maguknak akarják a hasznot." Majd közölte: a vakcina 12 ezer forintba kerül.

Arról, hogy hogyan és mikor kell átadni a pénzt, már nem esett szó, mert a hölgy közölte: családja nélkül semmiféle döntést nem hoz, azzal letette a telefont.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?