25 °C Budapest
Tavasszal 64 év volt a koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora, most 31

Tavasszal 64 év volt a koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora, most 31

2020. szeptember 3. 13:07

Már most nagyon magasak a fertőzöttségi számok, és hol van még a vége! Nyakunkon az ősz és a tél, a felsőlégúti fertőzések virágkora.

Az elmúlt napok fertőzöttségi adatai valóban magasak, ám Jakab Ferenc az ATV Start című műsorában arra figyelmeztetett, lesz még ennél jóval magasabb is. Nyakunkon az ősz és a tél, a felsőlégúti fertőzések virágkora. Ezért, ha már nyáron ilyen szintű az emelkedés, akkor az év utolsó szakaszában még drasztikusabb emelkedésre számíthatunk.

Nagyon fontos változás a fertőzöttek átlagéletkorának csökkenése: tavasszal ugyanis ez 64 év volt, mostanra viszont egészen 31 évre csökkent, a halálozások száma ezért is nem emelkedett. Ugyanakkor, ahogy több szakértő is, Jakab Ferenc is felhívta rá a figyelmet: 4-5 hét múlva ez is megváltozik majd. A szakma szerint ugyanis ennyi csúszás van az esetszám és a halálozási ráta emelkedése között, ennyi idő elteltével kerül át a fiatalabb populációról az idősebb korosztályra, hacsak nem teszünk ellen. Ebben a lakosságnak hatalmas felelőssége van!

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?