1 °C Budapest
Nyakunkon a járvány második hulláma: jöhet a kötelező COVID-19 szűrés Magyarországon?

Nyakunkon a járvány második hulláma: jöhet a kötelező COVID-19 szűrés Magyarországon?

2020. augusztus 28. 11:02

Sok szakértő abban látja a megoldást, hogy elkerüljük, vagy kevés fertőzöttel vészeljük át a koronavírus járvány második hullámát, ha rendszeresen és tömegesen tesztelik a lakosságot - vagy legalább bizonyos munkahelyeken, munkakörökben kötelező lenne a tesztelés adott időközönként. A Pénzcentrum most arra kíváncsi, hogy mi a véleménye a lakosságnak: szükség van-e a rendszeres tesztelésre? Hajlandók lennének-e alávetni magukat rendszeres tesztnek a magyarok, vagy nyugodtabbak lennének-e, ha bizonyos munkakörben dolgozókat rendszeresen tesztelnének? Illetve mit gondolnak, mennyire megbízhatóak egyáltalán a koronavírus tesztek?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hamarosan itt az ősz, napokon belül kezdődik a 2020/2021-es tanév, és visszatérnek munkahelyeikre a dolgozók a nyári szabadságolásokból is. Mindeközben az aktív fertőzöttek száma egyre emelkedik: múlt hónapban még 500 alatt volt ez a szám, a legrissebb adatok szerint viszont már X-re ugrott az aktív betegszám.

Így ismét felmerül a kérdés, teszteljék-e a munkahelyek dolgozóikat, bizonyos helyeken, ahol gócok alakulhatnak ki - mint pl. a közoktatásban - legyen-e kötelező a rendszeres teszt.

Egyes nagyvállalatok már kötelezővé tették a teszteket, máshol még nem eldöntött, mi lesz a járható út. A Pénzcentrum most arra kíváncsi, hajlandók lennének-e alávetni magukat rendszeres tesztnek a magyarok, vagy nyugodtabbak lennének-e, ha bizonyos munkakörben dolgozókat rendszeresen tesztelnének. Illetve mit gondolnak, valóban megoldást jelenthet-e a rendszeres tesztelés, vagy sem.

Köszönjük, hogy válaszaiddal Te is segítesz abban, hogy kiderüljön, mit gondol a lakosság a rendszeres tesztelésről!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?