Nyakunkon a járvány második hulláma: jöhet a kötelező COVID-19 szűrés Magyarországon?

Nyakunkon a járvány második hulláma: jöhet a kötelező COVID-19 szűrés Magyarországon?

2020. augusztus 28. 11:02

Sok szakértő abban látja a megoldást, hogy elkerüljük, vagy kevés fertőzöttel vészeljük át a koronavírus járvány második hullámát, ha rendszeresen és tömegesen tesztelik a lakosságot - vagy legalább bizonyos munkahelyeken, munkakörökben kötelező lenne a tesztelés adott időközönként. A Pénzcentrum most arra kíváncsi, hogy mi a véleménye a lakosságnak: szükség van-e a rendszeres tesztelésre? Hajlandók lennének-e alávetni magukat rendszeres tesztnek a magyarok, vagy nyugodtabbak lennének-e, ha bizonyos munkakörben dolgozókat rendszeresen tesztelnének? Illetve mit gondolnak, mennyire megbízhatóak egyáltalán a koronavírus tesztek?

Hamarosan itt az ősz, napokon belül kezdődik a 2020/2021-es tanév, és visszatérnek munkahelyeikre a dolgozók a nyári szabadságolásokból is. Mindeközben az aktív fertőzöttek száma egyre emelkedik: múlt hónapban még 500 alatt volt ez a szám, a legrissebb adatok szerint viszont már X-re ugrott az aktív betegszám.

Így ismét felmerül a kérdés, teszteljék-e a munkahelyek dolgozóikat, bizonyos helyeken, ahol gócok alakulhatnak ki - mint pl. a közoktatásban - legyen-e kötelező a rendszeres teszt.

Egyes nagyvállalatok már kötelezővé tették a teszteket, máshol még nem eldöntött, mi lesz a járható út. A Pénzcentrum most arra kíváncsi, hajlandók lennének-e alávetni magukat rendszeres tesztnek a magyarok, vagy nyugodtabbak lennének-e, ha bizonyos munkakörben dolgozókat rendszeresen tesztelnének. Illetve mit gondolnak, valóban megoldást jelenthet-e a rendszeres tesztelés, vagy sem.

Köszönjük, hogy válaszaiddal Te is segítesz abban, hogy kiderüljön, mit gondol a lakosság a rendszeres tesztelésről!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09