Elárulta az ELTE: ilyen oktatásban indul a következő félév

Elárulta az ELTE: ilyen oktatásban indul a következő félév

2020. július 24. 11:00

Körlevélben jelentette be hallgatóinak az ELTE, hogy a következő félévtől milyen formában állnak vissza az oktatásra. Az oktatási igazgatóság szerint távoktatásra is lesz lehetőség, de azt külön kell kérelmeznie a hallgatóknak, és csak alapos indokkal lehet távol maradni az órákról.

Frissítés (2020.07.27.)!

Cikkünk megjelenése után az ELTE Kommunikációs, Marketing és Rekrutációs Igazgatósága helyesbítő közleményt juttatott el szerkesztőségünknek. Mint írták: a körlevél értelmezése nem felel meg a valóságnak, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen nem jelenléti oktatásban indul a félév, hanem egyes kurzusok esetén jelenléti, más kurzusok esetében pedig távolléti oktatásban folytatják tanulmányaikat a hallgatók. Ennek részleteiről egy-két napon belül részletes tájékoztatást ad ki az egyetem, amint megjelenik, a Pénzcentrum is leközli.

Körlevelet küldött a hallgatóknak az ELTE oktatási igazgatósága, amelyben arról tájékoztatnak, hogy a következő félévtől milyen rendszerben zajlik majd az oktatás:

A 2020/2021. tanévben jelenléti oktatással meghirdetett kurzusok esetén Önnek személyesen kell részt vennie az órán az Egyetem épületében. Ez alól csak akkor kap mentességet, ha Ön a távolléti oktatásban való részvételre engedélyt kap.

- áll a Pénzcentrum birtokába jutott levélben. Mint írják, a távolléti oktatás célja, hogy az olyan élethelyzetben lévő hallgató, akinek a fizikai jelenléte nem megoldható, mert a járványügyi helyzet miatt Magyarországra való beutazása akadályba ütközik, vagy egészségügyi állapota miatt számára veszélyes a közösségben, jelenléttel folyó oktatásban való részvétel, a tanulmányi és vizsgakötelezettségeit teljesíteni tudja.

Az engedély az akadály elhárultáig (pl. beutazás megvalósulása), de legkésőbb a járványügyi helyzet megszűntéig szól. Az engedélyezéshez külön kérelmet kell beadni, részletes indoklással.

Az igazgatóság szerint az engedély arra ad jogosultságot, hogy a jelenlétet igénylő kurzusokat távollétben, digitális eszközök igénybevételével teljesítse. Az oktató a jelenléti oktatásban résztvevőktől eltérő követelményeket adhat meg a diák speciális helyzetére tekintettel.

A következő tanévre vonatkozó részletes oktatási szabályokról, esetleges változásokról rövidesen tájékoztató is megjelenik az egyetem honlapján.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi
16. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?