12 °C Budapest
Készülünk a második hullámra: hamarosan elkészül ezer magyar lélegeztetőgép

Készülünk a második hullámra: hamarosan elkészül ezer magyar lélegeztetőgép

2020. június 10. 10:04

Megkezdődőtt a magyr lélegeztetőgépek gyártása Vácon, hamarosan ezer darab áll belőle az egészségügyi intézmények rendelkezésére. Ez már a következő hullámra való felkészülés?

"Vácon megkezdték a világ egyik legjobb lélegeztetőgépének, a Panther 5-nek a gyártását, rövid időn belül ezer ilyen gépet használhatnak majd a magyar kórházak" - írja Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a Facebook oldalán. 

A Panther 5 CE-minősítéssel rendelkezik, az orvosszakma által elvárható összes modern, kifinomult lélegeztetési módra alkalmas, és képes az összes szükséges paraméter sokoldalú beállítására és monitorizálására. 

A Panther 5 működtetése egyszerű, a betegek biztonságos lélegeztetésére alkalmas nemcsak a koronavírus-járvány alatt, hanem a mindennapos intenzív osztályos terápia során is.

A világ több országa érdeklődik a Panther 5 iránt - írja az államtitkár, majd hozzáteszi, Magyarország felkészül arra az esetre, ha a járványnak lesz második hulláma.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06