19 °C Budapest

Operatív törzs: május 4-én lesz érettségi, mindenki védőmaszkot fog kapni

2020. április 29. 11:19

Ma is tájékoztat az Operatív törzs. Azt már tudjduk, hogy május 4-én szinte bizots, hogy megkezdődnek az érettségik.2020.04.29 12:041% alatt lesz a magyarok átfertőződöttségeA WHO ajánlásai kifogástalanok - mondja Müller, arra a kérdésre válaszolva, miért volt eddig elég a WHO ajánlása szerint tesztelni és most miért tesztelnének többet. Ezt Müller azzal magyarázta, hogy igyekeznek enyhíteni a korlátozó intézkedéseket, így fontos nyomon követni, hogyan alakul a járványgörbe és kell-e újabb intézkedéseket hozni. Nagy valószínűséggel bőven 1% alatt lesz az átlagpopuláció átfertőzöttsége, kíváncsiak várjuk a számokat - mondta.

2020.04.29 12:04
Sok egészségügyi dolgozó betegedik meg

Az egészségügyi intézményekben kialakuló helyi járványok oka Müller szerint az , hogy itt folyik a legnagyobb harc a koronavírus ellen. Maximális óvintézkedések mellett is előfordulhat, hogy ezeken a helyeken megfertőződnek a dolgozók, hiszen ők vannak közvetlen kapcsolatban a betegekkel.

2020.04.29 12:03
Külföldről hazatérő magyarok

A külföldről hazaérkező magyar állampolgárok esetében házi karantént rendelnek el, erről dokumentumot kapnak a határbelépésnél az érintettek. A dokumentummal együtt kapnak egy piros figyelmeztető matricát, amit lakóhelyükön kötelesek kihelyezni. Mentesül a házi karantén alól az, aki a igazolja, hogy ezelőtt 14 napot volt hasonlóképpen elzárva külföldön.

2020.04.29 11:41
Folyamatos ellenőrzés lesz a feloldások után

Bármi elképzelhető - utalt ezzel Müller arra, hogy jelenleg egy kiegyensúlyozott helyzetet értünk el, közel egy hete nem nő a napi új esetek száma, ez ad lehetőséget arra, hogy mérsékeljék a korlátozó intézkedéseket. Most egy visszafogott helyzet van, ez mindenkinek köszönhető. A feloldásokat követően a fertőződések száma is megemelkedhet, ezért is örül annak, hogy kontrollként megkezdik az átfertőzöttség és védettség vizsgálatát. Ezzel lehet majd látni azt, hogy az intézkedések hogyan változtatják meg a járvány mozgását. Ez folyamatos kontroll lesz, és ennek alapján fognak újabb döntéseket hozni.

2020.04.29 11:41
Fokozatosan újranyit az ország

Kiss Róbert alezredes arról beszélt, hogy ma a kormányülésen lesz döntés arról, hogy május 3. után fokozatosan és szigorú menetrend szerint biztosítani tudják a korlátozások feloldását. A kormány döntéséről részletes tájékoztatást adnak a következő napokban. Az elmúlt 24 órában 696 házi karantént rendeltek el, ezzel több mint 10 ezer ilyen karantén van már itthon. A 1241 magatartás-szegés volt az elmúlt 24 órában, rémhírterjesztés ügyében már 78 esetben emeltek vádat.

2020.04.29 11:31
Bővül az e-recepttel kiváltható gyógyeszközök köre

Újabb rendelkezést hirdettek ki, korábban az elektronikus gyógyszerek kiváltását könnyítették meg, mivel igazolás nélkül is meg lehetett azokat kapni a gyógyszertárakban. Ezt bővítették most, nemcsak gyógyszerekre vonatkozik, hanem gyógyászati segédeszközökre is, ezek is felírhatóak elektronikus vényre - mondta Müller Cecília.

2020.04.29 11:31
Folyamatosan fertőtlenítik az idősotthonokat

Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése és fertőtlenítése, erről jövő héten tud majd bemutatni eredményeket a tisztifőorvos. Már 538 intézménnyel felvették a kapcsolatot, 300 intézményben már befejeződtek a fertőtlenítési munkálatok. 27 olyan intézmény van jelenleg, ahol megjelent a vírus. Ez lehet magasabb szám is - mondta Müller.

2020.04.29 11:30
A legtöbb kórházi beteg Budapesten van

Müller Cecília beszélt arról, hogy ma 2727 fő azok száma, akik koronavírussal fertőzöttek, az elhunytak száma 300 fő, sajnos ez is emelkedett. Az életkori megoszlásról elmondta, hogy az elhunyt 300-ból 278-an 61 éven felüliek voltak. Folyamatosan nő a kórházban ápoltak száma is, ma 983 főt kezelnek kórházban, összesen 25 kórházban. A 983-ból 675-en Budapesten vannak.

2020.04.29 11:25
További érdekességek az érettségiről

1144 helyszínen lesznek vizsgák, összesen több mint 91 ezer vizsgalap lesz. 6 nap alatt 26 teherautó szállítja a feladatlapokat az érintett intézményekhez A legidősebb érettségiző közel van a 70-es életkorhoz, ő sem lépett vissza.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2020.04.29 11:24
Külföldi érettségizők

Azokat, akik külföldön érettségiznek, a magyar határőrző szervek beengedik őket és mentesülnek a 14 napos karantén alól. De erről még folynak az egyeztetések az érintett országokkal is, ahonnan átjönnének ezek a diákok.

2020.04.29 11:23
Sokakat töröltek az érettségiről

113 387 fő jelentkezett eredetileg az érettségi vizsgákra, közülük több mint 26 ezer főt töröltek az előrehozott érettségik miatt, így összesen 84 284-en írhatnak jövő héten a vizsgákon.

2020.04.29 11:19
Mindenki kap majd maszkot

Maruzsa Zoltán bejelentette a lebonyolítási körülményeket:

  • nincs központi lázmérés,
  • mindenképpen írásbeli vizsga lesz,
  • az első héten a vizsgák 9 órakor kezdődnek,
  • tömegközlekedési járatsűrítés lesz,
  • az épületekben nem lesznek rendőrök, de az iskolák környezetében lesznek rendőrök
  • mindenkinek maszkot biztosítanak, a tanároknak gumikesztyűt is
2020.04.29 11:17
9-kor kezdődnek a vizsgák az első héten

Jövő héten hétfőn megkezdődnek az érettségi vizsgák, a járvány kontroll alatt van és vélhetően elkezdődnek a lazító intézkedések is az országban - mondta el Maruzsa Zoltán.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem